Seceta lasă comuna Bălănești fără apă

Seceta începe să creeze probleme în județul Gorj. Prima comună afectată este Bălănești, unde consumul de apă este restricționat. Localnicii primesc apă curentă după un program bine stabilit, însă dacă nu va ploua în perioada următoare primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan, va cere ajutor pentru a distribui apă cu cisterna.

Autoritățile locale din Bălănești încearcă să gestioneze cât mai bine problema creată de seceta din această vară. Din cauză că nu a mai plouat de ceva vreme, sistemul de alimentare cu apă al comunei Bălănești nu mai face față. Afectate direct sunt satele Bosta, Voiteștii din Deal și Ohaba care sunt la capătul rețelei. Pentru ca și cetățenii din aceste localități să aibă apă curentă, autoritățile locale din Bălănești au decis să restricționeze consumul de apă. „Avem probleme din cauza secetei, pentru că sistemul de alimentare cu apă nu mai face față. Am restricționat consumul de apă, în așa fel încât localnicii primesc apa o zi da și una nu. Dacă nu o să facem față situației nici cu această măsură, o să cerem ajutor instituțiilor care ne pot acorda sprijin și o să le dăm localnicilor apă cu cisterna”, a declarat Ovidiu Pungan, primar comuna Bălănești.

Soluții sunt, dar nu sunt bani

Primarul din comuna Bălănești caută soluții pentru a rezolva această situație, dar singura șansă ar fi fonduri europene sau guvernamentale, pentru că la bugetul local nu sunt bani. „Noi căutăm soluții și avem alternative, dar este greu să le punem în practică. Ar trebui să avem o nouă sursă de apă, dar asta ar însemna o nouă investiție și, cum la bugetul local nu avem fonduri, așteptăm după bani mult și bine. Seceta își face efectul, dar noi  nu avem ce face pur și simplu. Sperăm să putem gestiona așa cum trebuie această situație”, a mai precizat Ovidiu Pungan.

Vizualizări: 258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: