Secretarul de stat Badea a vorbit la Motru despre Legea Educaţiei

Profesorii şi elevii au avut prilejul să adreseze întrebări legate de noua Legea a Educaţiei secretarului de stat Oana Badea. Reprezentanta Ministerului Educaţiei a fost prezentă ieri la Motru, unde a avut loc o dezbatere în cadrul campaniei „Tu faci legea de nota 10 (zece)”. Profesorii au adresat întrebări şi Secretarului de stat asupra prevederilor noii legi. Campania al cărei obiectiv este ca informaţia să ajungă în mod corect la toţi membri comunităţii şcolare a fost lansată la o lună după intrarea în vigoare a Legii Educaţiei.  

Peste 400 profesori şi elevi din Gorj şi Mehedinţi au fost prezenţi ieri la Motru pentru a dezbate pe marginea noilor reglementări din Legea Educaţiei. Profesorii au primit explicaţii pentru fiecare problemă ridicată de la secretarul de stat Oana Badea. Cel care a spart gheaţa a fost un dascăl de la Şcoala Generală Polovragi, care a întrebat cât de important este portofoliul educaţional pentru un elev şi dacă există posibilităţi ca un cadru didactic să se pensioneze mai devreme ca urmare a uzurii psihice. „Noi, cadrele didactice, la o anumită vârstă profesională avem şi uzură psihică deosebită. Mă întreb în ce măsură un profesor la 65 de ani mai poate face faţă muncii la catedră. Propun să se treacă la o pensionare a cadrelor didactice în funcţie de efortul lor pentru că e vorba de uzura psihică ce nu ne iartă. Şi aici ar trebui să fie un amendament prin care să se permită cadrelor didactice pensionarea mai timpurie”, a spus profesorul Ionescu de la şcoala din Polovragi. Secretarul de stat i-a răspuns profesorului că uzura psihică poate apărea şi la un tânăr de 28 de ani. „Pensionarea se reglementează prin legea unică a pensiilor şi aici este un minister care şi-a spus cuvântul. Uzură psihică poate să aibă un tânăr la 28 de ani şi un cadru didactic de 54, 55 de ani ar putea să fie mai în formă decât tânărul respectiv. De multe ori un cadru didactic la 60 de ani are mai multă energie decât tânărul din cancelarie şi pe care îl trage după el, eventual”, spune Oana Badea. Mai mult decât atât, ca o contradicţie, după îndeplinirea vârstei de pensionare foarte mulţi profesori solicită continuarea activităţii.

Portofoliul educaţional, cartea de identitate a elevului

Prin prisma portofoliului educaţional părintele va avea cel mai fidel tip de fotografie asupra paşilor pe care propriul copil îi face în formarea sa.

„Portofoliul educaţional nu este un maldăr de hârtii. Nu o să vedeţi nici un elev cărând un geamantan plin hârtii şi geamantanul se va numi portofoliul meu educaţional. Produsul este în format electronic cu nişte bifări, va fi foarte flexibil şi va arăta principalele  elemente de evoluţie educativă pentru acel copil”, a explicat Oana Badea.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: