Secretarul „tricoaie”, la Târgu Jiu. A comis o nouă gafă!

Secretarul de stat din Ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuza, a fost prezent sâmbătă la Târgu Jiu, împreună cu ministrul Ioana Bran, pentru a asista la câteva meciuri din turneul final al Ligii Naţionale de Baschet 3x3. Butuza este cel care vorbea cu câteva zile înainte despre dorinţa ministerului de a vedea Centenarul inscripţionat pe „tricoaie”, un cuvânt despre care acum demnitarul spune că nici măcar nu îl are în limbajul pe care îl foloseşte acasă sau cu prietenii. Secretarul de stat şi-a cerut scuze pentru gafa respectivă, sperând ca românii să îl ierte.

 „Nu face parte din vocabularul meu, nu folosesc niciodată acest cuvânt. Dacă vă uitaţi pe înregistrarea video, vedeţi că am pus şi mâna pe microfon şi nu este un cuvânt foarte clar. Am vorbit şi cu alţi colegi de-ai mei şi din presă care spun că nu e un cuvânt foarte clar. Îmi cer scuze în primul rând faţă de românii care s-au simţit ofensaţi şi îmi cer scuze încă o dată public faţă de ei pentru această scăpare gramaticală. Nu este un cuvânt pe care îl folosesc, nu mă caracterizează. Sper să nu rămân în istoria sportului românesc cu această greşeală sau eroare gramaticală”, a spus Butuza, care a dat asigurări şi că de acum încolo va purta mai mult cămăşi, în defavoarea tricourilor.

Secretarul de stat a transmis însă pe lângă scuze şi o nouă greşeală gramaticală, la finalul declaraţiilor făcute jurnaliştilor el înregistrând o nouă gafă în momentul în care a vorbit despre inscripţionarea tricourilor echipelor naţionale cu însemnele Centenarului. „Sunt maramureşean, sunt ardelean, mă mândresc cu Centenarul şi o să mă mândresc tot timpul că sunt român. Pe ele (n.r. – tricouri) sunt inscripţionate Centenarul!”

Ministrul Ioana Bran nu a vrut să comenteze prea mult gafa cu pluralul greşit al cuvântului „tricou”, aceasta fiind mult mai bucuroasă că echipa de baschet din oraşul său, Satu Mare, câştigase deja prima partidă din campionatul desfăşurat la Târgu Jiu. „Știţi foarte bine ce a vrut să spună, a fost doar o expresie nefericită. Nu a fost nicio intenţie de a stâlci un cuvânt, probabil că emoţiile, uneori, îţi joacă feste. Am venit aici pentru a lua parte la acest turneu de baschet 3x3, nu am venit pentru o echipă anume. Baschetul 3 la 3 este cea mai nouă disciplină olimpică şi intenţionăm să îl susţinem cât de mult se poate. Evident că m-am bucurat (n.r. – pentru victoria echipei din Satu Mare) pentru că nu poţi să nu te bucuri când echipa oraşului tău, a judeţului tău, câştigă”, a declarat Bran.

Vizualizări: 2,627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: