Rovinari: Mii de oameni, spectacol şi zeci de piloţi de drift

Se anunţă un eveniment de zile mari la Rovinari. Circa zece mii de oameni sunt aşteptaţi să participe la cea de-a cincea etapă a Campionatului Naţional de Drift. Competiţia va avea loc pe 25 şi 26 august, iar primăria va cheltui 8.000 de euro cu acest eveniment pe care primarul Robert Filip vrea să-l transforme în „tradiţie” la Rovinari.

Chiar dacă au fost consilieri locali ce s-au opus proiectului prin care au fost alocaţi banii necesari pentru organizarea acestui eveniment, primarul Robert Filip anunţă că va aduce la Rovinari mii de oameni şi zeci de piloţi de drift. „A fost o discuţie cu nişte prieteni comuni şi cu domnul Cristi Tudor. Nişte păcălici din Consiliul Local s-au opus şi au votat chiar împotrivă să aducem această etapă pentru nişte costuri de şase mii de euro pe care le suporta primăria. Am reuşit cu cei din mediul privat să punem mână de la mână şi să strângem bani pentru acest eveniment, pentru că este unul dintre cele mai mari evenimente pe care le-a avut oraşul nostru. O să vină între 40 şi 50 de piloţi. 500 de oameni sunt numai în staff-ul lor. Se anunţă la 8.000 – 10.000 de oameni în două zile, mai ales că facem şi un spectacol în aceste zile”, a declarat Filip.

Etapa de drift la care vor participa piloţi din mai multe ţări va ajuta la promovarea oraşului şi a judeţului Gorj, consideră primarul Robert Filip, care a explicat şi  traseul pe care va avea loc cursa: „Ne ajută la promovarea oraşului şi a judeţului. Sunt competiţii pe care le-au făcut oraşe mari, gen Constanţa. Aducem acest eveniment şi sunt lucruri noi pentru tineret şi pentru oamenii care n-au văzut aşa ceva. Nici eu n-am văzut asemenea eveniment. Am participat la filmări şi mi s-a părut impresionat. Se închide strada nouă şi porţiunea de la intrare în oraş până la Catedrală”.

Vizualizări: 3,542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: