Secretul lui Stoican: E liniște financiară, banii se dau la timp

Antrenorul Flavius Stoican a explicat reţeta succesului său la echipa ACS Viitorul Târgu Jiu. Liniştea financiară şi faptul că fotbaliştilor li se dau mereu banii la timp au dus echipa pe loc de play-off şi atât de sus în Cupa României.

Cu trei etape îniante de finalul sezonului regulat, echipele din Liga 2 care mai au şanse la un loc în play-off fac calcule cu privire la posibilitatea de a evolua în primele şase. Sunt deja mai mult de zece echipe cu şanse reale, dat fiind faptul că între locul 11 şi locul 1 e o diferenţă de doar şase puncte. Printre pretendentele la un loc în primele şase se numără şi echipa lui Flavius Stoican.

Antrenorul celor de la ACS Viitoruil se laudă că echipa sa are însă un avantaj în această luptă, pentru că lucrurile sunt făcute cu cap şi termenele de plată sunt respectate. ”E o liniște financiară la echipă și asta e important. Degeaba ai salarii mari dacă nu se dau la timp şi degeaba sunt prime pompoase dacă nu se dau la timp. La noi nu sunt bonusuri sau salarii foarte mari, sunt specifice pentru Liga 2, din punctul meu de vedere”, a spus Stoican la Look Sport. Tehnicianul a antrenat foarte mult în Liga 1 până acum şi cunoaşte care sunt contractele de acolo, precizând că jucătorii săi nu au nelinişti financiare: „E important că e liniște. Nu există presiune în ceea ce privește partea financiară şi nu există diferențe între jucători. Lucrurile sunt făcute cu cap și probabil și liniștea care vine din partea conducătorilor asupra echipei, oferă confort”. Chiar dacă Stoican spune că nu sunt contracte mari, Cioinac recunoştea. atunci când a ales să meargă la ASU Poli, că la Târgu Jiu i s-a propus un contract cu mult mai mare decât la Timişoara. În pauza de iarnă ACS Viitorul a adus şi trei jucători de la echipa cu cele mai mari contracte din Liga 2, Turris Oltul, care între timp s-a şi retras din competiţie.

Având evoluţii bune în Cupa României, jucătorii au primit şi bonusuri din această competiţie la care premierea se face după fiecare etapă. În 2020, semifinalistele Cupei României au primit câte 55.000 de euro, conform fanatik.ro, iar calificatele în sferturi 35.000 de euro.

Vizualizări: 541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: