Secția de Boli Infecțioase, renovată după zece ani

Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a fost inaugurată ieri, şefa unităţii declarând că Vasilica Ionescu că această secţie nu a mai fost renovată de zece ani. Valoarea investiției este de 18 miliarde, 5% contribuția Consiliului Județean Gorj, iar restul fondurilor de la Ministerul Sănătății.

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu are o nouă secție renovată la standarde europene. Este vorba de Boli Infecțioase din locația spitalului de sub Pasarelă care până nu demult reprezenta un real pericol pentru cadrele medicale care își desfășurau activitatea acolo dar și pentru pacienți. Acum, secția dispune de spații moderne, renovate, consolidate și proaspăt zugrăvite. ”Bolile Infecțioase face parte din cele trei mari investiții pe care le-am avut anul trecut. S-a făcut tot, o reparație capitală, zidurile care erau gata să pice au fost consolidate cu plase de sârmă. La mobilier nu am stat așa de bine, nu am reușit decât din forțele proprii ale spitalului să le luăm noptiere pentru bolnavi, ceva material moale și modernizarea surselor de oxigen”, a declarat Vasile Stănculete, managerul spitalului Târgu Jiu.

Ionescu: ”Ultimele renovări au avut loc acum zece ani”

Șefa secției Boli Infecțioase, Vasilica Ionescu, a precizat care erau condițiile înainte de renovare. ”Este cea mai veche secție a spitalului și știți foarte bine cum arăta. Cu toate acestea, am lucrat bine și atunci, iar acum sperăm că și mai bine. Secția nu a mai fost renovată de zece ani, clădirea fiind foarte veche stătea să pice. Ne bucurăm acum că avem astfel de condiții și că ne putem desfășura activitatea într-un mediu propice”, a declarat Vasilica Ionescu, șefa secției Boli Infecțioase.

BANI

Prezent la inaugurare, președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a precizat care este valoarea investiției de la Boli Infecțioase. ”Faptul că am avut fondurile necesare și executare a fost făcută cu responsabil face din această investiție un lucru bine făcut. Valoarea investiției este circa 18 miliarde lei vechi din care 5% contribuția Consiliului Județean Gorj ce a fost achitată la timp iar restul fondurilor de la Ministerul Sănătății.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: