Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean intră în renovare

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu are la dispoziţie două luni să reabiliteze atât interior, cât şi exterior, clădirea în care funcţionează secţia de psihiatrie a unităţii spitaliceşti. În caz contrar, Spitalul Judeţean pierde finanţarea de 550.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii. Managerul spitalului, Tiberiu Tătaru, spune că nu există nici un risc şi că investiţia va fi finalizată până la 31 decembrie 2015.

Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu intră în renovare. Clădirea veche de aproape 100 de ani nu a fost modernizată niciodată, condiţiile fiind jalnice atât pentru personalul medical din unitate, cât şi pentru bolnavii psihic internaţi în acest loc. Am putea spune că vorbim despre o reabilitare pe fugă câtă vreme investiţia are termen de finalizare finele acestui an, în caz contrar spitalul pierde banii de la Ministerul Sănătăţii. ”Acolo reabilitarea constă în reabilitarea acoperişului, a şarpantei, reabilitare interioară, iar valoarea în bani pe care am luat-o de la Ministerul Sănătăţii pentru lucrarea asta este de 550.000 lei. Este obligatoriu ca lucrarea să fie finalizată la 31 decembrie, altfel pierdem banii, vom termina sigur anul acesta”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean este printre puţinele secţii la care nu s-a intervenit de-a lungul anilor mai deloc. De fapt, din tot complexul sanitar de la Pasarelă, doar secţia de Psihiatrie şi cea de Dermatologie au rămas nerenovate. ”Lucrarea fiind destul de mică se încadrează în achiziţie directă, nu vrem să mergem pe licitaţie prin SEAP pentru că durează câteva luni, iar noi nu avem timp. Când o să avem firma constructoare, atunci o să vedem dacă putem să reabilităm pe porţiuni secţia respectivă ca să nu avem probleme cu pacienţii. Dacă nu va exista posibilitatea asta, îi vom muta în altă parte de spital, dar încă nu este ceva sigur. Este vorba de o clădire veche de aproape 100 de ani asupra căreia nu s-a intervenit niciodată”, a precizat managerul. 

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: