Secţia Ortopedie, renovată printre pacienţi

Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă se află în plin proces de modernizare, însă lucrările se fac printre paturile pacienţilor. Bolnavii nu văd cu ochi buni condiţiile în care sunt nevoiţi să se trateze dar neavând altă posibilitate acceptă situaţia din spital.

Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a intrat într-un proces de modernizare. Mobilierul vechi de câţiva zeci de ani a fost înlocuit cu unul nou şi scos pe holurile secţiei. Cadrele medicale trebuie să-şi facă loc cu tărgile cu bolnavi printre mobilierul depozitat chiar la uşile saloanelor. Ca şi cum asta nu ar fi fost suficient, pacienţii sunt nevoiţi să suporte praful şi zgomotul făcut de muncitorii care lucrează la renovarea secţiei. „Asta este situaţia şi noi nu avem ce face, unde să ne ducem în altă parte- Ne-au spus că renovează secţia şi de aia e aşa. Ziua este imposibil să te poţi odihni pentru că este zgomot de la maşinăriile cu care lucrează iar de praf nu mai vorbesc. De abia poţi să respiri, dar ce să facem, avem noi putere- Puteau să ne mute măcar în altă secţie dar ne ţin aici. De abia au şi ei loc cu tărgile să treacă. Noi suntem bătrâni şi mergem mai greu şi ne sprijineam pe pereţi acum nu putem că e praf iar dacă punem mâna pe astea scoase din saloane poate cad pe noi că sunt puse în toate părţile”.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a explicat că nu a avut unde să-i ducă. „ Unde să-i ducem în altă secţie că nu se poate pentru că fiecare secţie are specificul ei şi nu putem face nimic. Dacă nu facem zic că nu au condiţii, dacă facem nu le convine nici aşa. La ei acasă când fac renovări scot mobila la uşă sau dacă au neamuri bolnave le scot pe scară- Aşa este şi la noi, unde să-i ducem-”, susţine Constantin Pălivan, directorul adjunct al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: