Secţie a UCB în fosta şcoală de jandarmi de la Bumbeşti Jiu

Primăria Bumbeşti Jiu face demersuri pentru a recupera imobilele fostei şcoli de jandarmi de la Ministerul de Interne. Pentru asta trebuie să găsească o nouă destinaţie spaţiului, astfel că a propus Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu un parteneriat. O altă variantă este realizarea unui penitenciar cu regim deschis.

Primarul din Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, poartă o corespondenţă cu Ministerul de Interne pentru recuperarea unor imobile care au aparţinut şcolii de jandarmi. „Este vorba de un pavilion administrativ unde erau în trecut peste două mii de elevi, două cămine internat reabilitate cu peste 200 de locuri, încă un cămin nereabilitat, o cantină cu capacitate de 400-500 de persoane pe serie, centrală termică etc”, a spus primarul Bobaru.

Curtea de Conturi impune recuperarea spaţiilor

Ministerul de Interne primise în folosinţă aceste spaţii pentru şcoala de jandarmi, dar printr-o eroare şi le-a trecut în proprietate. Curtea de Conturi a impus primăriei recuperarea acestora. „Avem două notificări de la Curtea de Conturi. Cum destinaţia nu mai este respectată, trebuie să ne luăm bunurile înapoi. Avem deja o corespondenţă cu Ministerul de Interne, pentru a ne preda acele active. Au fost preluate cu un scop care nu mai este respectat. Respectivele spaţii au fost date în administrare Ministerului de Interne. Într-un context pe care eu nu vreau să-l comentez, au trecut în proprietatea statului şi au făcut carte funciară pe aceste bunuri”, a spus Bobaru la Accent TV.

 Universitate sau penitenciar?

Pentru a le putea prelua, Primăria Bumbeşti Jiu trebuie să comunice Ministerului de Interne viitoarea destinaţie a imobilelor. Bobaru merge pe două variante. O variantă ar fi un parteneriat cu o universitate, pentru deschiderea unei secţii auto la Bumbeşti Jiu. „Noi am finalizat anul trecut un proiect pe Programul Operaţional de peste două milioane de euro. Atelierul şcoală de la Liceul Mihai Viteazu, pe componenta auto, are o dotare la nivelul Universităţii din Piteşti. De ce toată lumea se duce la Piteşti, când s-ar putea la UCB, cu o secţie la Bumbeşti Jiu. Demarasem discuţii cu fosta conducere, acum am vorbit cu actualul rector al UCB. Nu vă ascund că am avut discuţii şi cu universitatea din Piteşti”, a explicat Bobaru.

O a doua variantă ar fi realizarea unui penitenciar. „Ministerul Justiţiei este interesat de un spaţiu pentru penitenciar, cu următoarea rezervă din partea mea, să nu fie unul de maximă siguranţă, ci unul cu regim deschis sau semideschis”, a spus Bobaru. În anii trecuţi, Ministerul de Interne a luat în discuţie înfiinţarea în respectivele spaţii a unui centru pentru imigranţi.

Vizualizări: 2,624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: