Secţie specială pentru amărâţii din Motru

Peste 1500 de motreni care trăiesc de pe urma ajutoarelor sociale de la primărie vor vota într-o secţie amenajată la aceste alegeri la Colegiul Tehnic Motru. Deputatul Severus Militaru a declarat ieri că primăria a mai amenajat o secţie la care, din întâmplare, sunt înscrişi pe listele permanente locuitori de la căminele sociale şi lucrătorii de la 416. „Din anul 2000, în Motru au funcţionat 14 secţii de votare, dar întâmplarea face că în acest an a mai apărut o secţie de votare, la Colegiul Tehnic Motru şi cuprinde oamenii din căminele sociale, pe cei care într-un fel sau altul au legătură cu primăria Motru, fie au ajutoare sociale sau ajutor pe legea 416“, a declarat Militaru, care a adăugat că aceştia au şi scutiri la energie electrică, apă şi canal.

Democrat-liberalul spune că oamenii au primit şi ameninţări. „Au făcut această secţie de votare separată pentru a putea fi controlat votul, au fost şi ameninţaţi de oameni primăriei, că nu vor mai beneficia de aceste facilităţi. De 12 ani au fost 14 secţii, dintr-o dată ne-am dat seama că anul acesta oameni nu au unde să voteze“.

Primarul din Motru Dorin Hanu spune că a luat această decizie pentru că la secţia de la Şcoala Nr 2 erau foarte multe persoane şi acolo se făcea coadă în ziua votării. „Am făcut încă o secţie în aşa fel încât să nu se mai stea la rând la vot“, a spus Hanu.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: