Secţiile de vot din Plopşoru, ticsite cu rude ale candidatului PSD

Numai mâine nu-i poimâine şi alegătorii sunt chemaţi să îşi dea votul într-un judeţ unde s-au găsit sute de ştampile nedistruse de la alegerile precedente şi în care există cel puţin o localitate unde în fruntea secţiilor de votare se află rude, prieteni sau apropiaţi ai unuia dintre candidaţi. Fostul deputat Scarlat Iriza este acuzat de contracandidatul său de la PDL, Cosmin Popescu, de faptul că şi-a promovat rude sau prieteni în fruntea secţiilor de votare din localitatea natală. Acum, pe ultima sută de metri, lucrurile nu mai pot fi schimbate, fapt care ridică un mare semn de întrebare asupra corectitudinii alegerilor.

Actualul candidat PSD este din comuna Plopşoru, la una dintre secţiile de votare de aici unul dintre locţiitori având numele Carmen Iriza. Democrat liberalul spune că persoana respectivă este o nepoată a candidatului PSD, nepoată care s-a implicat activ şi în campania electorală a lui Iriza, deşi, în mod normal şi legal, ar fi trebuit să fie independentă politic. Scarlat Iriza respinge acuzaţiile respective şi dă de înţeles că nici nu ştie foarte bine despre ce persoană poate fi vorba. Fostul parlamentar care aspiră acum la un nou mandat susţine că la Plopşoru există foarte multe persoane care au numele de Iriza şi care nici măcar nu sunt rude între ele. Candidatul PSD spune că nu are cunoştinţă despre prezenţa vreunei rude de-a sa în fruntea vreunei secţii de votare.

Cosmin Popescu susţine însă că nu doar nepoata lui Iriza este la conducerea unei secţii de votare din Plopoşoru, ci şi rude sau subordonaţi ai primarului PSD ai comunei, situaţie în care liderul PDL Gorj crede că nu el va fi avantajat la numărarea votului, ci candidatul social-democrat. „Carmen Iriza nu este singurul caz de acest gen. De altfel, dumneaei a fost cu maşina personală şi i-a făcut campanie unchiului său, deşi, evident că nu avea voie. Ionela Carmen Catâru este şi ea nora unui consilier PSD din Plopşoru, soacra sa fiind fostul secretar al primăriei respective. Ce să vă mai spun, că Mariana Noroc este angajată la primărie, iar mama ei este vicepreşedinte al PSD-ului local- Ana Ciucă este nora unui alt consilier PSD, care mai are şi o fiică, Elena Predescu, în fruntea unei alte secţii de votare, ambele fiind finele primarului PSD al comunei. Cum vi se par lucrurile acestea-”, întreabă retoric liderul PDL Gorj, Cosmin Popescu fiind şi el candidat în colegiul 3 la deputaţi, colegiu în care este inclusă şi comuna Plopşoru.

Democrat-liberalul spune că Iriza ar fi declarat în faţa susţinătorilor săi că el este cel care a luptat pentru construirea viitoarei termocentrale de la Sărdăneşti acolo, lucru pe care, evident, Cosmin Popescu se vede nevoit să îl dezmintă. „Oamenii la ţară pot să mai creadă vorbe spuse aşa, doar ca să atragă voturi, dar adevărul, ştim cu toţii, este altul. Candidatul nostru, domnul Vişoianu, este cel care a militat pentru ridicarea termocentralei la Plopşoru, la Sărdăneşti. De altfel, dumnealui este şi singurul candidat din afara Gorjului care candidează din partea noastră la noi în judeţ, tocmai pentru că este garanţia construirii acestei termocentrale. Vor fi mii de gorjeni care vor avea locuri de muncă asigurate în următorii ani de pe urma acestei investiţii şi nu mi se pare firesc faptul ca domnul Iriza să îşi asume nişte merite care nu sunt ale dumnealui”, spune Popescu

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: