Şedinţa CL Tismana, mutată la căminul cultural. Motivul!

Participare numeroasă se anunţă pentru joi, 31 ianuarie, la şedinţa Consiliului Local Tismana. Ion Popescu, consilier local independent, vrea să pună presiune pe administraţia locală, astfel încât să ducă la îndeplinire hotărârea din 2016 prin care a aprobat organizarea unui referendum în vederea revenirii localităţii la statutul de comună.

Popescu a făcut apel la cetăţenii din comună pentru a lua parte la şedinţa de joi, drept pentru care sunt aşteptate între 70 şi 100 de persoane să ia parte la discuţii. Cu un număr atât de mare de participanţi, consilierul local a solicitat autorităţilor să mute şedinţa de la primărie la căminul cultural, într-o sală mai încăpătoare.

Popescu spune că va iniţia şi un proiect de hotărâre pentru o şedinţă viitoare, prin care va cere şi modificarea hotărârii privind referendumul, în sensul ca organizarea acestuia să nu mai fie condiţionată de modificarea legii 351/2001. ”O să-i cer domnului primar să anuleze spectacolul piftiilor şi sarmalelor, unde dădea 6000-7000 lei, pentru organizarea referendumului. Consider că hotărârea din 2016 trebuie modificată, deoarece rezultatul referendumului este considerat punct de plecare pentru iniţierea demersurilor ulterioare, şi nu invers, iar voinţa cetăţenilor localităţii înclină covârşitor spre revenirea la comună. Domnul senator Cârciumaru mi-a spus că va iniţia proiect de iniţiativă legislativă în Parlament dacă mă duc cu rezultatul referendumului”, a declarat Ion Popescu.

Şedinţa Consiliului Local Tismana va avea loc de la ora 16:30.

Vizualizări: 1,589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: