Şedinţa de consiliu extraordinară a fost anulată

Şedinţa extraordinară de Consiliu Local Târgu Jiu, programată pentru miercuri, a fost anulată fără explicaţii. Şedinţa avea pe ordinea de zi un proiect de hotărâre respins luni în consiliul local, cu privire la compensarea unei datorii de sute de mii de RON a primăriei către firma de pază Signovince cu o centrală termică dezafectată. Potrivit unor informaţii neoficiale, firma şi-a retras cererea privind compensarea datoriilor. Cert este că a fost pentru prima dată în 13 ani când un proiect propus de Florin Cârciumaru a fost respins şi tot prima dată când consilieri USL s-au opus.

Liberalii Mihai Paraschiv şi Matei Nădrag şi-au amânat chiar şi deplasarea de afaceri la Bucureşti pentru a fi prezenţi la şedinţa extraordinară la care fuseseră anunţaţi să ia parte. Culmea, cu doar o jumătate de oră înainte de a avea loc şedinţa extraordinară de consiliu local programată ieri la orele 12, au fost anunţaţi că nu se mai ţine. În şedinţa de luni s-au opus proiectului consilierii PDL, PPDD, dar şi cei doi consilieri PNL, unul dintre motivele invocate de aceştia fiind faptul că firma Signovince, controlată de fostul şef al SRI Ion Făget, a câştigat licitaţia pentru cumpărarea centralei termice, dar în caietul de sarcini nu era prevăzută posibilitatea de plată în rate sau prin compensare. Liberalii s-au întrunit marţi la orele 18 într-o şedinţă, pentru a analiza împreună cu juriştii partidului proiectul de hotărâre şi au ajuns la concluzia că este ilegal. Prin anularea şedinţei extraordinare, liberalii spun că iniţiatorul proiectului admite că hotărârea ar fi fost ilegală. “Trebuia să plecăm la Bucureşti de dimineaţă, dar n-am vrut să fim catalogaţi drept laşi sau că facem intenţionat acest lucru, nu-mi pică bine că au anulat şedinţa, dar asta este. Explicaţia, pe care o bănuiesc, este că au găsit ceva ce nu este în ordine de au anulat, altă explicaţie nu găsesc. Nu erau îndeplinite condiţiile din caietul de sarcini. Ar fi venit şi alţi agenţi economici, chiar astăzi am discutat cu doi care au spus că dacă ar fi ştiut că se poate plăti acel bun în trei ani ar fi venit la licitaţie. În caietul de sarcini era prevăzut că plata trebuie să se facă în 10 zile”, a declarat Mihai Paraschiv, consilier local PNL.

Berca, primul care s-a opus

Consilierul local PDL Eduard Berca spune că a avut abţineri în ceea ce priveşte această hotărâre încă de la întrunirea comisiei care avizează aceste hotărâri şi chiar a venit cu sugestii pentru modificarea ei. “Hotărârea avea câteva nuanţe de lămurit, tehnic vorbind, şi de aceea m-am abţinut pentru că nu erau lămurite atât în preambulul hotărârii, cât şi în conţinutul ei. Trebuiau precizate şi actele normative care reglementează regimul juridic al compensărilor între firme, am dat şi o soluţie de a compensa şi rata a doua pentru că firma respectivă prestează pentru primărie şi atunci nici primăria n-ar mai da bani şi ne-am compensa reciproc. Eu, încă din faza discuţiilor în comisie, mi-am exprimat un punct de vedere şi am fost singurul care am menţionat că mă abţin de atunci, nu ştiu liberalii de ce nu au făcut-o şi în acel moment”, a comentat Eduard Berca, consilier local PDL. 

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: