Ședință extraordinară la Primăria Târgu Jiu. Consilierii vor să anuleze selecția de la Transloc

Mai mulți aleși locali solicită anularea procedurii de selecție ce a fost demarată la societatea Transloc. Consilierii PSD, ALDE și PMP au solicitat o ședință extraordinară a Consiliului Local Târgu Jiu și vor să fie reluată selecția candidaților pentru conducerea Transloc alături de un expert independent. Aleșii locali se vor întruni luni pentru a dezbate acest proiect.

Nouă consilieri sunt inițiatorii acestui proiect. Printre ei, Adrian Tudor, Cristian Toader-Pasti și Eduard Lădaru. Aleșii își doresc să fie anulată procedura de selecție a directorilor de la Transloc.

Într-un proiect de hotărâre, aceștia au solicitat: „Anularea procedurii de selecție demarată de către Consiliul de Administrație al societății privind directorii și reluarea procedurii cu un expert independent, după selecția celui de-al cincilea membru în Consiliul de Administrație; Demararea unei verificări în vederea tragerii la răspundere a administratorilor Societății Transloc SA, pentru încălcarea art.35, alin. (4) din OUG 109/2011, precum și a altor prevederi, având în vedere faptul că autoritatea tutelară este exercitată de Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu, iar Consiliul de Administrație al Transloc SA acceptă dispoziții emise de către primarul municipiului Târgu Jiu care nu au la bază hotărâri ale Consiliului Local”, după cum se arată în documentul semnat de cei nouă consilieri.

Într-un răspuns postat pe site-ul primăriei, juriștii municipalității le-au transmis că nu poate fi aprobat un astfel de proiect de hotărâre. Acesta va fi dezbătut luni, în cadrul ședinței extraordinare.

La Transloc, urmează să fie numiți directorul general, directorul tehnic și directorul economic. Vasile Căilean, actualul director al societății de transport în comun, are concurență. Pentru acest post, și-a depus candidatura și liberalul Mihai Paraschiv. În total, șapte candidați s-au înscris pentru cele trei posturi de conducere.

Vizualizări: 1,122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: