Jianu, după protestul de la UATAA Motru: Facem demersuri să funcționăm în această iarnă

Protestul spontan care a avut loc vineri la Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru a încetat. Câteva zeci de salariați erau nemulțumiți de decizia administratorului special de a le reduce programul de lucru la patru zile pe săptămână, pentru a le da mai puțini bani.

Liberalii gorjeni au profitat de conflict și au cerut demisia lui Corcoață, cel care în 2020 ar putea să îl contracandideze pe primarul PNL Gigel Jianu. “O treime dintre angajați primiseră dispoziții prin care o zi de lucru erau în fără plată, fiindu-le afectate veniturile cu aproximativ 20%. Oamenii au reclamat criteriile clientelare și discriminatorii în baza cărora doar anumiți angajați ar fi fost afectați de decizia lui Corcoață. Orice zi în care Corcoață rămâne în funcția de administrator special al societății de termoficare din Motru reprezintă o pagubă în plus adusă societății și cetățenilor municipiului”, afirmă liberalii într-un comunicat.

În urma discuțiilor purtate cu reprezentantul lichidatorului judiciar, firma Siomax, primarul municipiului Motru a solicitat să fie făcute verificări și să se întocmească un raport astfel încât la finalul săptămânii viitoare să poată fi analizată situația societății și dispuse decizii în consecință.

Primarul municipiului Motru a precizat că situația este gravă, dar speră că societatea se va redresa. ”Situația este gravă, însă am făcut demersuri și sperăm să obținem finanțare pentru punerea în funcțiune a unui nou cazan. Împreună cu lichidatorul judiciar facem demersuri să funcționăm în această iarnă astfel încât cetățenii să nu aibă de suferit, iar pentru iarna următoare să implementăm un program mai amplu de investiții la uzină”.

Vizualizări: 2,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: