Tudorel Toader, solicitări cheie către Iohannis

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat joi dimineața că va trimite președintelui Klaus Iohannis actele pentru revocarea din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. 

"A solicitat ceva ce nu are legătură cu cauza. Să se vadă dacă instanța poate fi sesizată de persoana fizică sau persoana juridică. Nu are legătură cu ce vorbim noi, cu procedura prevăzută în acele articole. Consider această procedură, această manieră de tragere de timp ca neavând legătură cu fondul cauzei, astăzi voi trimite la președintele Republicii revocarea din funcție, bazându-mă pe raportul  de evaluare, Constituție și decizia CCR", a declarat Tudorel Toader.

Acesta va face și o nouă cerere privind numirea Adinei Florea în funcția de procuror - șef al DNA, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea pe motivul adeverinței CNSAS de la dosarul de candidatură. "Tot astăzi voi trimite la președintele Republicii, voi reveni cu solicitarea oficială de numire a celor cinci procurori pe care președintele i-a refuzat spunând că numirea are aspecte de nelegaltitate, pe motivele că dosarul nu are adeverință de la CNSAS. Procedura spune că nu ministrul face verificarea, ci CSM. Recent, a fost numit domnul Bănilă la șefia DIICOT, fără acel aviz", a decarat Tudorel Toader.

Vizualizări: 1,161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: