Şefa Pro Animals îşi simte viaţa în pericol

Şefa asociaţiei de protecţie a animalelor din Târgu Jiu, Carmela Şerbănoiu, se simte ameninţată de către rromii din Obreja, după ce a îngrijit un cal pe care proprietarul şi l-a luat acum înapoi. Animalul este o iapă care în primăvară era aproape de a muri, stăpânul său, Stelian Bonculescu, zis Viorel, abandonând-o atunci pe considerentul că nu îi mai este de folos.

Iapa a fost luată însă în grijă de asociaţia Pro Animals şi tratată timp de câteva luni, până când s-a înzdrăvenit. Acum fostul stăpân a găsit de cuviinţă să ia iapa şi să o pună iarăşi la muncă, neuitând să îi transmită nişte vorbe tari celei care conduce asociaţia. „Probabil vor fi repercusiuni majore asupra animalului, pentru că, vă daţi seama ce muncită va fi iapa asta de acum încolo. Mi-e teamă să nu mă bată atunci când merg la adăpost pentru că mi-au mai spart parbrizul la maşină acum doi ani. Mi-au mai otrăvit şi din câini, iar calul l-am văzut acum din nou liber pe câmp. Vă daţi seama cât îl interesează pe proprietar soarta lui! Tot el este cel care pune condiţii, iar când am fost în Obreja cu Poliţia ca să întrebăm de dumnealui nu am găsit pe nimeni să spună că îl cunoaşte. L-au apărat de acolo foarte bine şi, atunci, mi-e clar ce soartă va avea acest animal”, spune şefa de la Pro Animals.

Asociaţia doreşte iapa, ţiganul vrea bani în schimb

Carmela Şerbănoiu susţine că asociaţia a cheltuit peste 6.000 de lei vechi şi că doreşte să păstreze animalul pe care în ultimele luni l-a îngrijit în curtea casei sale. Aceasta afirmă că stăpânul iepei a venit şi a eliberat animalul din gospodăria sa, după care şi l-a însuşit şi a emis din nou pretenţii. Proprietarul iniţial îi cere lui Şerbănoiu 1000 de lei pentru a-i recunoaşte dreptul de proprietate asupra iepei, bani pe care, evident, nu-i va primi în contextul actual. „Dumnealui a lăsat animalul acesta să moară, a spus că nu-l mai interesează, este şi un proces verbal la Poliţie, de când am ridicat noi iapa şi am dus-o la adăpost ca s-o îngrijim. Am adus medicamente şi tratamente numai noi ştim cum, am cheltuit atâţia bani, iar acum dumnealui a venit şi a intrat pe proprietatea mea, a dat drumul animalului, spunând apoi că l-a găsit liber şi că iapa ar fi venit singură la el. E o minciună ordinară. M-a ameninţat la modul deschis, că să nu mă pun cu dumnealui, că să-i dau 1000 de lei că dacă nu îmi omoară fiica, vă spun că îmi este şi frică, mai ales că asociaţia are adăpostul de câini lângă cartierul lor acolo în Obreja”, spune Şerbănoiu.

Şerbănoiu protejează animalele, Pavel protejează romii

În negocierea conflictului a intervenit acum şi consilierul judeţean Nelu Pavel, care spune că adevărul este undeva la mijloc. În timp ce Şerbănoiu se plânge de faptul că Bonculescu a ameninţat-o cu bătaia şi că îi ucide fiica, Nelu Pavel afirmă că „ţiganul are nevoie de cal pentru că el din asta trăieşte”… Şi aşa votează, am putea noi completa… Liderul rromilor din Obreja, devenit consilier PSD după alegerile din luna iunie, susţine că, de fapt, calul s-ar fi îmbolnăvit în primă fază atunci când a ajuns la fundaţia Pro Animals şi de abia apoi s-a făcut sănătos.

Pavel spune că o apreciază pe Şerbănoiu pentru că protejează animalele, însă menţionează că el îşi protejează mai întâi membrii etniei. Acesta dă asigurări că şefa fundaţiei nu are motive să se teamă pentru integritatea sa corporală, consilierul judeţean precizând că nu se va ajunge la violenţă. „O să-i pun faţă în faţă şi o să facem o înţelegere, să nu mai fie injurii din acestea. Cred că se rezolvă pentru că o să mă implic şi eu şi alţii. Acum e cârcotă pentru că ţiganul crede că e calul lui şi-l vrea înapoi pentru că de pe urma lui trăieşte. Să vedem cum facem, îi putem lua alt cal şi ne angajăm noi că doamna nu mai e jignită. Căutăm consensul pentru că pe ţigan îl putem obliga pentru că e de-al nostru şi nu face alte prostii. Vedeţi, ăştia din Obreja din asta trăiesc, din cai. Sunt găinari, nu au afaceri ca cei din Meteor. Le e foame la puradei, sar gardul, iau o găină şi-o dă s-o mănânce şi rezolvă problema. Cam asta e!”, spune Pavel.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: