Şefii complexurilor şi SNLO, schimbaţi prin ordinul lui Ariton

Directorii din companiile de stat din Gorj, subordonate Ministerului Economiei, vor fi schimbaţi din funcţiile de preşedinţi în cadrul Consiliilor de Administraţie pentru că nu pot deţine funcţii simultan. Acest lucru a fost aprobat printr-un ordin al Ministerului Economiei. Ordinul a fost deja discutat de conduceri şi urmează să fie ales un nou preşedinte. Probleme au fost la SNLO, unde a fost nevoie de schimbarea statutului companiei pentru a putea fi aplicat acest ordin.

Directorii CE Turceni, CE Rovinari şi SNLO au avut de ales între a păstra funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) şi cea de director. Evident, atât Octavian Graure, Tiberiu Trotea, cât şi Daniel Burlan au preferat să rămână în fruntea unităţilor. Preşedinţii vor fi aleşi dintre membrii CA.

Trotea şi Graure, simpli membri

Octavian Graure, directorul CE Turceni, a discutat deja acest ordin şi a primit aviz în CA. „Este adevărat, directorii nu mai pot fi preşedinţii Consiliilor de Administraţie. Am avizat în CA, acum urmează să validăm preşedintele în AGA. Şedinţa va avea loc cel mai probabil în septembrie“, a spus Graure. CE Turceni îşi va alege preşedintele CA dintre Gigi Trifoi, şeful Trezoreriei din cadrul Direcţiei de Finanţe Gorj, Gheorghe Udrişte, directorul Metrorex sau Dan Florescu reprezentat al Fondului Proprietatea. Graure va rămâne membru. Acesta a explicat că în CA a mai fost şi un reprezentat al Ministerului, dar în locul acestuia va fi numit un angajat al CE Turceni. Compania a făcut deja propunerile, dar urmează să fie aprobate de Minister.

La CE Rovinari preşedinte este directorul Tiberiu Trotea. Acesta va trebui să aleagă noul şef al CA dintre Ion Cupă, şeful Direcţiei de Finanţe Gorj, un reprezentat al Fondului sau Tudor Şerban de la Ministerul Economiei.             

PRIMUL PAS

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia a făcut primul pas spre aplicarea ordinului. A fost nevoie de schimbarea statutului companiei, pentru că, dacă la complexuri preşedintele CA putea fi altcineva în afară de director, aici era obligatoriu ca managerul să conducă Consiliul.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: