Şefii de la Prefectură şi deconcentrate, păstraţi de Ponta

Prima vizită a lui Victor Ponta la Târgu Jiu, în calitate de premier, nu s-a lăsat cu demiteri din funcţii, aşa cum era de aşteptat. Acesta i-a asigurat pe şefii instituţiilor deconcentrate că nu vor fi schimbaţi din funcţii. De asemenea, premierul a anunţat menţinerea lui Liviu Andrei în postul de prefect şi a precizat că nu a luat nici o decizie referitoare la înlocuirea subprefectului Marcel Romanescu. Ponta pare decis să păstreze actuala echipă a Prefecturii şi spune că nu vrea să plătească poliţe adversarilor politici.

În cadrul şedinţei care a avut loc în sala Maură a Instituţiei Prefectului, Ponta a anunţat că-i va păstra în funcţii pe Liviu Andrei şi pe şefii instituţiilor deconcentrate. “Mă aflu în mijlocul unor oameni pe care îi cunosc de foarte mult timp, cu unii am colaborat, cu alţii am avut adversităţi politice. Nu vin să plătesc poliţe şi nici nu intenţionez să mă răzbun. Domnul prefect va rămâne în funcţie şi are, de la mine, sarcina de a respecta legea şi de a organiza alegerile aşa cum trebuie. În ceea ce îi priveşte pe şefii instituţiilor deconcentrate, aceştia nu trebuie să facă politica USL. Gata cu politica în administraţia publică, indiferent de sprijinul pe care l-aţi avut de la putere sau de adversităţile pe care le aveţi. Fiecare are nişte sarcini ce trebuie respectate”, a declarat Victor Ponta. Premierul a precizat jurnaliştilor că nu a luat nici o decizie în ceea ce priveşte schimbarea subprefectului Marcel Romanescu şi că intenţionează să păstreze echipa Prefecturii. “Nu am luat nici o decizie în ceea ce priveşte schimbarea subprefectului de Gorj. Intenţionez să păstrez echipa Prefecturii. Nu numai <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Gorj au fost menţinuţi în funcţii prefecţii şi subprefecţii. Sunt şapte judeţe din ţară unde au fost păstraţi pe posturi”, a menţionat Ponta. 

CE SPUNE ANDREI

Liviu Andrei a explicat ieri de ce crede că a fost menţinut în funcţie. “Cred că am fost menţinut în funcţia de prefect pentru că nu mi-am asumat nici o candidatură şi mi-am organizat activitatea în conformitate cu legea. În plus, mi-am asigurat o colaborare foarte bună cu toate partidele politice”, a declarat prefectul de Gorj. Andrei crede că fiecare va rămâne pe funcţii până după alegerile din toamnă.

CE SPUNE ROMANESCU

Subprefectul Marcel Romanescu a aflat de la jurnalişti că va fi păstrat în funcţie. “Nu am purtat nici o discuţie cu domnul Ponta şi orice decizie pe care o va lua Guvernul, în privinţa postului pe care îl ocup, o voi accepta fără să o comentez. Până atunci îmi voi face treaba”, a declarat Romanescu. De asemenea, subprefectul a precizat că nu intenţionează să-şi dea demisia deoarece şi-ar pierde calitatea de înalt funcţionar public.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: