Şefii de partid vor noi majorităţi, primarii se opun

Fuziunea dintre PDL şi PNL prevesteşte noi majorităţi în consiliile locale. Deşi liderii celor două partide îşi împart deja localităţile unde vor să pună viceprimari, edilii locali nu acceptă să-şi schimbe echipa la jumătatea mandatului. Printre localităţile vizate se află: Turceni, Novaci, Târgu Cărbuneşti, Bâlteni, Vladimir, Ciuperceni şi Văgiuleşti.

Democrat-liberalul Dan Vâlceanu a anunţat că vor fi puşi viceprimarii PDL sau PNL în mai multe localităţi din judeţ. „Ne gândim să punem viceprimari peste tot unde avem majoritate pentru că noul partid are majorităţi în mai multe localităţi. În unele există deja viceprimari PDL sau PNL, iar în altele nu sunt şi acolo vom vorbi de înlocuirea viceprimarilor. Mă refer la localităţi cum ar fi: Turceni, Novaci, Târgu Cărbuneşti, Bâlteni, Vladimir, Ciuperceni şi Văgiuleşti. Aşa cum este normal, majoritatea politică din Consiliul Local va impune viceprimarul. Vom avea discuţii cu partenerii noştri de la PNL şi vom stabili, în perioada următoare, care vor fi persoanele ce vor obţine funcţiile de viceprimar”, a declarat Dan Vâlceanu, liderul PDL Gorj.

Primarii localităţilor vizate nici nu vor să audă de noi majorităţi. „Este o aberaţie să te apuci acum, la jumătatea mandatului, să schimbi viceprimari, să schimbi majorităţi în cadrul consiliilor locale. Domnul Dan Vâlceanu poate să facă afirmaţii fel de fel pentru că acum ne-am obişnuit cu afirmaţii de a-le lui Dan Vâlceanu, însă eu voi merge în continuare pe înţelepciunea aleşilor locali atât în ceea ce priveşte viceprimarul, cât şi în ceea ce priveşte hotărârile Consiliului Local”, a declarat Gheorghe Păsărin, primarul de la Bâlteni.

Şi edilul de la Ciuperceni spune că majoritatea USL funcţionează în Consiliul Local. „Viceprimarul este de la PSD. Oricum eu nu fac majoritate cu PDL ca să pot să schimb viceprimarul. Noi suntem trei, democrat liberalii sunt 2, deci nu putem să facem majoritate”, a declarat Dumitru Tăloi, primarul de la Ciuperceni.

Primar liberal: E uşor să bagi băţul

Primarul liberal Mihai Mazilu spune că îşi va păstra viceprimarul social-democrat chiar dacă nu agreează partidul din care face parte Iuliu Călina. „Eu îmi voi păstra viceprimarul, chiar dacă nu mi-e dragă sigla cu cei trei trandafiri a partidului din care face parte domnul Călina. Dacă merge treaba bine de ce să bagi băţul să faci rău? Eu lucrez cu omul, nu lucrez cu partidul”, a declarat Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti. Nici primarul de la Turceni nu intenţionează să-şi schimbe echipa. „Am colaborat foarte bine cu viceprimarul şi cu toţi consilierii locali. Nu am avut probleme de majoritate în Consiliul Local Turceni. Noi nu facem aici ambiţii personale. Consilierii votează proiectele în favoarea comunităţii”, a precizat Dumitru Gâlceavă, primarul de la Turceni.

La rândul său, edilul local de Văgiuleşti crede că prin schimbarea echipei va perturba activitatea consiliului local. „Viceprimarul este de la PSD. Nu se pune problema să-l înlocuim. Nu urmărim să creăm o instabilitate la jumătatea mandatului. Suntem o echipă, lucrăm de mult timp împreună. În momentul de faţă avem armonie în Consiliul Local, iar o modificare a echipei ar perturba activitatea”, a declarat Constantin Pârjol, primarul de la Văgiuleşti.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: