Şefii deconcentratelor, chemaţi lunar la raport

Instituţiile deconcentrate vor trebui să-şi prezinte lunar activitatea. Şefii acestora vor fi nevoiţi să trimită rapoarte la Instituţia Prefectului, până pe data de 5 a fiecărei luni, cu rezultatele acţiunilor efectuate în luna dinainte.  Subprefectul Marcel Romanescu a atras atenţia unora dintre directori, care nu vin la şedinţe.

“Fiecare instituţie deconcentrată va elabora lunar câte un raport cu acţiunile realizate în judeţ, conform programului de guvernare. Informaţiile vor cuprinde stadiul realizării acţiunilor şi concluziile acestora. Raportul va trebui să fie trimis până pe data de 5 a lunii următoare”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului s-au arătat nemulţumiţi din cauza faptului că unii directori evită să vină la şedinţe, trimiţându-şi reprezentanţi. În această situaţie s-au aflat Mihaela Moţa, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Teodor Popescu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor, ambii lipsind la şedinţa Colegiului Prefectural de ieri în ciuda faptul că trebuiau să prezinte rapoarte al instituţiilor ce le conduc. “Fiecare instituţie trebuie reprezentată de către persoana aflată în cea mai înaltă funcţie de conducere. Nu mi se pare normal ca directorii să-şi trimită reprezentanţii în condiţiile în care ştiau că au de prezentat rapoarte, iar şedinţa aceasta era planificată de acum o lună de zile”, a mai precizat Marcel Romanescu.

 Mihaela Moţa, directorul de la AJOFM Gorj, a spus că a avut lucruri mai importante de făcut în instituţie decât să participe la şedinţe. „Tema era în subordinea directoarei adjuncte. Doamna Danciu răspundea de acel raport şi de aceea a mers. Se poate verifica condica. Am fost la toate şedinţele când nu am fost plecată la Bucureşti sau nu au fost lucruri importante de rezolvat. Domnul subprefect cred că are numărul meu de telefon şi dacă este vreo problemă poate să sune şi putem vorbi despre orice“, a spus Moţa.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: