Şefii din complex, puşi să facă un plan pe zece ani

Directoratul Complexului Energetic Oltenia trebuie să elaboreze o strategie a companiei pentru perioada 2015-2025. Potrivit acţionarilor, planul de dezvoltare trebuie să fie gata până la finalul anului şi să fie corelat cu planul directorului general executiv Laurenţiu Ciurel, dar şi cu cele ale membrilor Consiliului de Supraveghere. Cei 19 mii de angajaţi nu cunosc nici măcar planul de management al lui Laurenţiu Ciurel, acesta fiind secret. Până acum, şefii din CEO au avut planuri, strategii şi idei, însă rezultatul lor a fost profit mai mic sau deloc, tăieri de salarii şi prime, precum şi mii de angajaţi sub presiune. 

Până la elaborarea unor planuri, actualul Directorat traversează perioade de intervievare pentru păstrarea posturilor în fruntea diviziilor minieră, energetică, de dezvoltare şi financiară. În plus, solicitarea acţionarilor este ca planul pe următorii zece ani să fie în concordanţă cu prevederile ideilor directorului general şi ale supraveghetorilor, or planurile acestora nu se cunosc. Despre planul de management al lui Laurenţiu Ciurel se ştie doar că este unul social, asemenea guvernului care conduce România, după cum spunea la o emisiune tv. El a declarat că şi-a asumat disponibilizarea a 600 de persoane timp de patru ani, începând cu 2013. Nu a făcut concedieri colective nici în 2013, nici în 2014, dar politica de personal abuzivă a făcut sute de oameni să plece acasă fără plăţile compensatorii prevăzute în CCM.

Nu se ştie însă nimic despre indicatorii de performanţă. Anul trecut, a explicat Ciurel, din CE Oltenia au plecat 440 de persoane. „În 2014 avem până la această oră aproape 300 de plecări din sistem. Şi pensionări, 224, dacă ţin minte şi mai sunt alte feluri de plecări“, a spus Ciurel, aceasta fiind metoda de îndeplinire a planului de management. Reamintim însă că printr-o hotărâre a acţionarilor de acum câteva luni s-a aprobat remuneraţia celor şapte supraveghetori care şi-au realizat indicatorii de performanţă în proporţie de 106%. Despre planurile supraveghetorilor nu se ştie nimic. Mai mult, pe site-ul oficial al companiei nu este nici lista actualizată a acestora, nu sunt nici declaraţiile de avere pe 2013.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: