Şefii fotbalului privesc cu alţi ochi Pandurii după calificare

De la oficialii FRF la oamenii de fotbal, de la oficialii judeţului la oamenii simpli din Gorj, cu toţii au cuvinte de laudă pentru surpriza făcută în această vară de fotbaliştii de la Pandurii. Paradoxal, rezultatele bune au venit pe fondul vânzării celor mai buni jucători din lot şi al unei crize de imagine grave create chiar de principalul finanţator. Tocmai de aceea performanţa realizată trebuie apreciată la adevărata valoare.

Oficialii fotbalului românesc au fost primii care au ţinut să-i felicite pe gorjeni. Şi au făcut-o într-un mod original, invocând istoria gorjenilor. “Respect, admirație și felicitări din partea Federației Române de Fotbal tuturor celor care au contribuit la desăvârșirea unei premiere în istoria CS Pandurii Târgu Jiu! La prima sa participare în cupele europene, gruparea din ținutul lui Tudor Vladimirescu a făcut cinste numelui pe care-l poartă, izbutind ca, la finele a trei tururi de calificare, să dobândească dreptul de a juca în grupele UEFA Europa League”, a scris Mircea Sandu în scrisoarea de felicitare adresată preşedintelui Condescu şi echipei sale, felicitând toate persoanele care au contribuit la aceste rezultate: “Jucătorii, antrenorul Cristian Pustai, colegii săi din staff-ul tehnic și din cel medical, nu în ultimul rând  cei din administrație, merită felicitări pentru ceea ce au realizat până acum, la puține luni după ce clubul din Târgu Jiu a devenit vicecampion al României. Bravo, Pandurii, și mult succes în faza grupelor!”

Comunicatul oficial a fost postat pe site-ul FRF la câteva minute după încheierea partidei de la Braga, fiind transmis a doua zi şi către clubul Pandurii. Acest aspect a fost apreciat şi de prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu, mândru și el de echipa din Târgu Jiu: „Apreciez faptul că FRF, la ora 1.00 fără câteva minute, după terminarea meciului, a transmis un comunicat de presă în care laudă performanţa Pandurilor, echipa, stafful tehnic şi conducerea. Trebuie să fim mândri de această echipă, aşa cum am fost mândri în istorie de Pandurii lui Tudor“.

Puțini au crezut că Pandurii va intra în grupe

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, recunoaște că nu a mai crezut în calificarea echipei gorjene: "Am sperat la Astra, la Pandurii nu am sperat. Dar prin jocul pe care l-a făcut a făcut cinste fotbalului profesionist din România. Pandurii o să facă o figură frumoasă şi în grupă. Eu zic că se duc mai departe şi Pandurii, şi Steaua".

Și selecționerul Victor Piţurcă s-a bucurat pentru Pandurii, mai ales că e una dintre echipele din Cv-ul său de jucător: "M-a bucurat, normal, mai ales că o echipă ca Pandurii s-a calificat în grupele Europa League. După ce a pierdut acasă şi erau cotaţi cu şanse minime ei au reuşit să bată la Braga cu 2-0. O echipă mică cum e Pandurii să se califice în grupe, ar bucura pe oricine acest lucru. Este un rezultat formidabil pentru ei". 

Președintele Marin Condescu a fost unul dinte puținii care mai vedeau Pandurii în grupe după eșecul de la Cluj din meciul tur: „Rău de tot am trăit meciul, mai ales că am ratat câteva ocazii, dar s-a sfârşit cum trebuia să se sfârşească. Nu cred că au fost mai buni decât noi să se invoce norocul. E meritul întregii echipe că am ajuns aici. Toată echipa a mers foarte bine”.

Hagi: “E meritul lor, de la jucători la antrenori”

Gică Hagi a ţinut şi el să felicite Pandurii pentru performanţă, incluzând aici toţi oamenii care muncesc la clubul din Târgu Jiu. “Îi felicit pe cei de la Pandurii pentru că s-au calificat. E meritul lor, de la jucători la antrenori şi toţi cei care muncesc acolo, şi mai ales al preşedintelui Marin Condescu că au ajuns până aici”, a spus fostul internaţional recunoscând că Pandurii au reuşit ceva greu de crezut: “Puţini mai credeau că vor reuşi să se califice în grupe mai ales după ce au pierdut meciul de acasă. Dar iată că au reuşit ceva greu de crezut!”

Bucuros de calificare e şi fostul antrenor de la Pandurii, Petre Grigoraş, care a contribuit şi el decisiv la creşterea celor de la pandurii din ultimi ani: “Mă bucură foarte mult această calificare a celor de la Pandurii. E meritul jucătorilor şi al actualului antrenor, dar şi al jucătorilor care au venit recent la echipă. Îi felicit pentru ce au reuşit în Europa League”.

“Pandurii au reuşit un lucru la care nu mai spera nimeni. Nu cred că aveau experienţa necesară, eu cred că au făcut un lucru extraordinar pentru istoria clubului lor. Şi dacă vor termina ultimii în grupe nu cred că va mai conta”.

Dănuţ Lupu – fost internaţional al României

"Este prima noastră participare în cupele europene, noi nu avem nimic de pierdut. Nu avem o istorie de apărat. De multe ori te apasă istoria şi faci greşeli în prezent. Noi vrem să scriem pagini de istorie. Noi nu avem ce să pierdem nici pe viitor. Vom face puncte în Europa”.

Marin Condescu, preşedinte Pandurii

“Acum gorjenii au dovedit că, atunci când crezi în tine și în șansele tale, pe care alții le consideră ca fiind aproape inexistente, multe pot fi realizate, inclusiv pe terenul unei echipe de Champions League. Totul este posibil”.

Mircea Sandu – preşedinte FRF

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: