Şefii Spitalului Judeţean şi-au publicat declaraţiile de avere. Vezi ce deţin!

Noua echipă care conduce Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi-a făcut publice declaraţiile de avere, conform legislaţiei în vigoare. Cifrele nu relevă cine ştie ce bogăţii, cititorul având chiar probleme în a înţelege corect toate rubricile completate acolo din cauza scrisului doctorilor, aproape indescifrabil uneori, cam ca pe reţetele de pe care nu înţelegem mare lucru.

Managerul Vasile Stănculete, de exemplu, fost şef al Policlinicii, până la promovarea în această funcţie, are un teren de 48 de metri patraţi concesionat în 1994, locaţia nefiind precizată, aşa cum nici la capitolul clădiri nu este menţionată vreo adresă. Deşi nu are teren, şeful spitalului are totuşi o casă de locuit din 1995, de peste 100 mp, dar şi, probabil, un apartament, de 68 mp achiziţionat în 2004 cu o jumătate de cotă. La capitolul maşini, Stănculete rămâne fan al mărcilor autohtone, în garajul său, existând o Dacie Break din 1974, un Logan din 2005 şi un Duster din 2010. În singurul cont pe care îl are, managerul spitalului deţine 5000 de lei, salariul său brut fiind dublu faţă de suma menţionată.

Nici adjunctul său, Eugenia Cristina Căliman nu se poate lăuda cu proprietăţi imobiliare deosebite, la capitolul terenuri rubrica fiind haşurată complet, în timp ce la apartamente aceasta menţionează unul de 87 mp în Târgu Jiu şi o garsonieră în Bucureşti. Căliman a reuşit să economisească anul acesta sume nu foarte mari, dar de diferite valute, în conturile sale existând vreo 5000 de euro, aproape 4000 de dolari, dar şi 15.000 de lei. În aceeaşi declaraţie de avere, Căliman menţionează însă şi existenţa altor 10 conturi deschise pe numele său, în unele dintre ele având, ce-i drept, zero lei sau zero euro. În altele are însă şi câte aproape 10.000 de euro, acestea fiind deschise în 2010 şi 2011, în condiţiile în care a activat ca medic şi în Franţa.

Ban la ban nu trage

Directorul financiar contabil al spitalului, Dumitru Vienescu, poate fi considerat însă dovada faptului că proverbul „ban la ban trage” nu este valabil întotdeauna. Acesta are un apartament de 54 de metri patraţi în municipiu, iar în 2009 şi-a cumpărat 500 mp de teren la marginea oraşului, fără să mai apuce să ridice vreo casă în care să se mute. Declaraţia de avere a acestuia nu conţine nici un cont bancar, veniturile salariale ale directorului fiind de 24.000 de lei anul trecut, cam aceleaşi câştiguri figurând şi în dreptul soţiei.

Nici directorul de îngrijiri, Maria Gridan, nu se poate lăuda cu mari averi, ea neavând terenuri, ci doar o garsonieră în Rovinari şi venituri de aproape 35.000 de lei. În rest declaraţia de avere consemnează doar multe liniuţe, semn evident de austeritate.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: