Şeful ANFP promite ajutor angajaţilor din DGASPC Gorj

Liderii funcţionarilor publici din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au înaintat un memoriu preşedintelui ANFP, prezent la Târgu Jiu pentru a participa la un seminar. Angajaţii DGASPC Gorj cer o singură grilă de salarizare.

Angajaţii de la DGASPC Gorj s-au arătat nemulţumiţi de salariile pe care le primesc şi au cerut ca remuneraţiile să fie acordate după o singură grilă de salarizare. “Atât timp cât există aceleaşi condiţii de angajare pentru funcţionarii publici din întreaga ţară, ni se pare normal să existe şi aceeaşi grilă de salarizare. Dorim desfiinţarea grilelor care fac ca funcţionarii publici să fie plătiţi diferit. La nivel naţional este o întreagă harababură: unii sunt încadraţi pe hotărâri judecătoreşti, iar alţii pe lege”, a declarat Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC, SANITAS Gorj. În memoriul înaintat lui Andras Szakal se solicită: salarizarea în mod unitar a funcţionarilor publici, indiferent de instituţia în care îşi desfăşoară activitatea, după aceeaşi grilă de salarizare, reintroducerea treptelor de salarizare; reintroducerea suplimentului postului şi suplimentul corespunzător treptei în cuantum de 25% fiecare; acordarea sporului de dispozitiv la toţi funcţionarii publici; acordarea unei prime de vacanţă egală cu salariul de bază din luna anterioară plecării în concediu; acordarea dreptului funcţionarului public să întreprindă orice activitate remunerată şi care nu se află în situaţie de incompatibilitate cu atribuţiunile din fişa postului şi amnistie fiscală pentru funcţionarii publici care au pierdut procesele privind reîncadrările. Aceştia mai spun că din cele 25 de procente tăiate au primit doar 11% şi doresc restituirea diferenţei.

INVITAŢIE

Andras Szakal i-a invitat la Bucureşti pe liderii funcţionarilor publici de la DGASPC, promiţându-le sprijin. “Am primit memoriul, îl voi analiza, iar în maxim două săptămâni îi voi aştepta la Bucureşti pe liderii de sindicat pentru a vedea în ce măsură îi vom putea ajuta pe oameni. Materialul va fi transmis mai departe, măcar la nivel informativ”, a declarat Andras Szakal, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. 

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: