Şeful cercetaşilor: Lasă lumea puţin mai bună decât ai găsit-o!

Robert Ciocotoiu, preşedintele Grupului de iniţiativă “Constantin Brâncuşi” din cadrul Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”, s-a dedicat acţiunilor de voluntariat începând cu aproximativ 10 ani în urmă. Deşi nu câştigă bani din activitatea sa, acesta este hotărât să-şi continue proiectele şi să conştientizeze lumea de rolul pe care îl are natura asupra sănătăţii. Ieşirile în aer liber l-au făcut să fie atras din ce în ce mai mult de munte şi de alpinism. Robert spune că-i plac sporturile extreme şi că pe viitor ar încerca un zbor cu parapanta.

Robert Ciocotoiu este student în anul I la Facultatea de Ştiinţe Economice din Timişoara. De aproximativ 10 ani participă la diferite acţiuni de voluntariat ce au ca scop curăţenia şi înfrumuseţarea mediului natural. În toamna anului trecut, Robert a înfiinţat Grupul de iniţiativă “Constantin Brâncuşi” care deja a devenit cunoscut în cadrul Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României” datorită numeroaselor premii câştigate într-un timp record. Dacă la început familia privea cu suspiciune toate acţiunile sale, acum acesta este susţinut în toate proiectele întreprinse inclusiv de către sora sa. “La început familia mea nu înţelegea ce înseamnă aceste acţiuni de voluntariat care nu existau la vremea părinţilor noştri. Toţi credeau că este o pierdere de timp întrucât nu se câştigă bani foarte mulţi din munca noastră. De multe ori mama mă certa pentru că lipseam de la şcoală ca să particip la acţiuni cu cercetaşii. În timp ce ne judecă pentru că muncim degeaba, foarte mulţi oameni stau închişi într-o cutie şi nu fac nimic. Ieşind în aer liber a început să mă acapareze natura şi să mă atragă muntele”, a declarat Robert Ciocotoiu. Acesta a început să practice şi alpinismul, prima escapadă de acest petrecându-o în urmă cu cinci ani în Munţii Retezat. “Atrăgându-mă foarte mult muntele am început să practic alpinismul. Am început pe Cheile Cernei cu tiroliana şi rapelul, iar apoi am escaladat Muntele Retezat. Îmi plac sporturile extreme şi îmi doresc să zbor cu parapanta”, a mai precizat tânărul Robert Ciocotoiu.

PLANURI

Robert Ciocotoiu spune că va continua acţiunile de voluntariat şi că îşi doreşte ca Grupul de iniţiativă “Constantin Brâncuşi” să devină cunoscut şi peste hotare. Robert Ciocotoiu se declară mulţumit de rezultatele obţinute, mai ales, ţinând cont de faptul că a coordonat Let's do it, Romania!, unul dintre cele mai mari proiecte din ţară, Gorjul ocupând un loc fruntaş la ultima ediţie. “Vreau ca noul centru al cercetaşilor să fie unul foarte renumit. În momentul de faţă, avem 40 de membri activi şi sperăm ca numărul lor să crească. Deviza noastră este: “Lasă lumea puţin mai bună decât ai găsit-o”, a mai precizat Robert.  

Poza: Robert Ciocotoiu un tânăr care încearcă să schimbe lumea prin acţiuni de ecologizare

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: