Şeful comunei Săcelu concediază oamenii angajaţi de fostul primar

La primăria Săcelu salariaţii sunt schimbaţi ca pe haine. Cum se învechesc puţin sunt înlocuiţi. În ultimii doi ani primarul a angajat zece persoane, iar acum are de gând să mai scape de cel puţin şase persoane în locul cărora să angajeze alţii, pe o perioadă determinată, ca să nu încalce legea. Primarul nu dă afară pe cei angajaţi de el ci pe cei care se află în instituţie de pe vremea fostului primar.

Numărul angajaţilor la primăria Săcelu s-a dublat faţă de anii trecuţi. S-a ajuns ca la o primărie cu mai puţin de 2.000 de locuitori să lucreze 33 de persoane. „Am făcut angajări şi în 2008 şi în 2009, pe diferite funcţii. Dar toate posturile au fost scoase la concurs, nu am făcut nimic ilegal”, a precizat Ion Voica, primarul localităţii Săcelu.

Primarul afirmă cu seninătate că vrea acum să scape de câţiva angajaţi, dar nu pentru că nu are nevoie de serviciile lor ci pentru că vrea oameni noi în instituţie. „Voi disponibliza în jur de şase persoane pentru că nu-şi fac treaba, nu sunt dintre cei care i-am angajat eu ci vechea conducere a primăriei“, a precizat Ion Voica. Deşi posturile sunt blocate, primarul Ion Voica spune că va face şi angajări în acest an. „Voi face angajări, legea îmi permite să încadrez pe o perioadă determinată de timp, dar aşteptăm să vedem ce decizie ia şi guvernanţii în ceea ce priveşte reducerile de cheltuieli, Eu oricum nu voi accepta să le reduc salariile unora care muncesc mult, voi alege să fac reduceri disponibilizând câteva persoane”, a spus acesta.

Angajaţii stau acum cu teama că vor rămâne fără locul de muncă şi nu vor mai avea cu ce trăi. „Am două fete care stau în gazdă şi cărora trebuie să le plătesc pregătirea, nu voi avea cum să mă descurc dacă doamne fereşte mă vor da afară. În vremurile astea este extrem de greu să-ţi găseşti un loc de muncă“, a spus Maria Diaconescu, una dintre angajatele primăriei.   

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: