Şeful OPC: “UNPR nu are dreptul să ceară rapoarte de la OPC”

Mădălin Giurcău, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, nu se teme de ameninţările deputatului Dan Ilie Morega, potrivit cărora ar putea fi schimbat din funcţie în urma evaluării activităţii sale de către o comisie a UNPR. Ba mai mult, Giurcău spune că singurul îndreptăţit să-i analizeze munca depusă în cadrul instituţiei este şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) şi în nici un caz vreun reprezentant al partidului.

Se pare că nu sunteţi în graţiile deputatului Dan Ilie Morega. Cum comentaţi acest lucru?

Nu am nimic de comentat referitor la afirmaţiile făcute de Dan Ilie Morega. Rămâne să treacă cele 10 zile pentru ca deputatul să vină cu argumente şi să vă comunice concluziile.

Ce ne puteţi spune referitor la analiza activităţii dumneavoastră?

Nu ştiu să fi constituit vreo comisie în UNPR pentru a-mi analiza activitatea. În plus activitatea mea din cadrul instituţiei nu poate fi evaluată decât de către şeful ANPC. Reprezentanţii partidului nu au dreptul să-mi ceară rapoarte care privesc munca mea.

Vă simţiţi ameninţat de către deputatul Dan Ilie Morega?

Nu mă simt ameninţat. Nu mi-e teamă că o să mă schimbe din funcţie. Am promovat un concurs la care am avut contracandidaţi. Chiar dacă am renunţat funcţiile politice deţinute cred că am în continuare susţinerea morală a partidului. Mi-am făcut bine treaba şi am sancţionat toţi operatori economici depistaţi cu nereguli indiferent despre cine era vorba. Nu cred că ar avea cineva ceva de reproşat din punctul acesta de vedere.

Se zvoneşte că subalternii refuză să mai lucreze cu dumneavoastră, motiv pentru care foarte mulţi şi-au luat concedii medicale. Ce părere aveţi?

Subalternii mei nu se pot plânge decât de faptul că le-am cerut să muncească prea mult. Au fost perioade în care mai mult de jumătate din personal s-a aflat în concediu medical şi automat a fost mai mult de muncă pentru cei rămaşi la serviciu. În prezent, în concediu medical se află trei angajaţi, iar o altă persoană se află în concediu pentru creşterea copilului. Nu contest concediile medicale şi consider că persoanele respective sunt cu adevărat bolnave. Ba mai mult medicii care le-au eliberat certificatele sunt responsabili de acest lucru. Cel mai lung concediu medical de care a beneficiat un angajat a fost de 32 de zile.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: