Şeful Poliţiei Prigoria, accidentat în drumul spre cercetarea altui accident

Zi cu ghinion ieri pentru şeful Postului de Poliţie Prigoria, precum şi pentru adjunctul acestuia, care au fost implicaţi într-un accident rutier deşi, culmea, chiar ei mergeau în grabă pentru a ajunge la locul unde trei tineri căzuseră cu maşina într-o râpă. Un pensionar le-a tăiat calea cu maşina pe care o tractase pentru a o porni, din fericire rănile cu care s-a ales mai ales şeful de post nepunându-i viaţa în pericol.

Şeful de post din comuna Prigoria, agentul şef Romică Păstaie, îşi programase iniţial să vină la Târgu Jiu, însă vestea că în comună a avut loc un accident rutier l-a întors din drum. Acesta mergea cu autoturismul adjunctului său, cu care se deplasa spre locul accidentului, la un moment dat, din dreapta ieşind brusc un autoturism Dacia, al cărui şofer nu se asigurase corespunzător şi care era tractat pentru a-şi scoate maşina din curte. „Dânsul a intrat pe drumul principal şi a dat în noi în plin, fără să se asigure. Noi am pus frână cât am putut, dar n-am reuşit să evităm impactul. Eu cred că am piciorul rupt pentru că nu mai pot să merg în el”, a menţionat poliţistul, imediat după producerea accidentului.

Accidentul s-a produs în condiţiile în care celălalt şofer, Victor Popescu,  susţine că el s-a asigurat suficient de mult, acesta dând vina pe poliţiştii despre care spune că circulau cu viteză şi de aceea nu a mai avut cum să-i evite. Bărbatul avea  maşina tractată de o altă Dacie pentru a o porni, iar, la ieşirea în stradă, el a fost izbit în plin, deşi nu s-a ales cu răni grave.  „Eu ieşeam din curte şi am fost ajutat chiar de fata vecinei ca să mă asigur cum trebuie. Eram tractat de către fiică-mea, ea apucând să iese în stradă. Dânşii au apărut brusc şi nu au fost atenţi. Se grăbeau că ziceau că se duc la un accident. Eu trebuia să le cedez trecerea, dar am intrat pe drum pentru că ştiam că nu vine nimeni, iar ei au venit cu viteză prea mare”, a menţionat şoferul, destul de afectat de cele întâmplate.  Şeful postului de Poliţie Prigoria a fost transportat la spitalul judeţean de urgenţă din Târgu Jiu de către o rudă, ajutorul său suferind doar câteva răni uşoare în zona feţei, acesta neavând nevoie de asistenţă medicală. În cele din urmă,  agentul şef Păstaie a fost transferat la Craiova, pentru investigaţii suplimentare la o clinică de specialitate.

Maşina închiriată, făcută praf

La locul accidentului spre care se îndreptau poliţiştii răniţi au ajuns, în schimb, trei ambulanţe şi un echipaj de descarcerare de la ISU Gorj, care nu a mai intervenit însă întrucât tinerii răsturnaţi cu maşina în râpă au fost scoşi dintre fiarele contorsionate de către localnici. Doi dintre tineri sunt elevi de liceu, iar cel de-al treilea, care era şi şofer, avea maşina închiriată de la o firmă din Târgu Jiu. El este acuzat de localnici că de duminică de când a închiriat autoturismul a circulat numai cu viteză, ignorând sfaturile de a conduce mai prudent. „Eu veneam de la deal cu viţeaua, că o duceam acolo la conac, iar prăpăditul acesta de copil venii cu o viteză de crezui că în curba asta intră în grămada de copii ce veneau la şcoală. Zbură maşina lor prin aer, căzură, eu reuşii să scap teafăr şi strigai la oameni să vină din sat să-i ajute că mor dracu nenorociţii acia şi îi avem pe conştiinţă apoi. Numai curse au făcut pe aici, acum uite-i unde au ajuns, că nu au ascultat de noi”, spune Puiu Gheorghe, singurul martor ocular al accidentului.

Tinerii răniţi nu au mai ajuns la şcoală, ei fiind transportaţi la spitalul judeţean de urgenţă din Târgu Jiu, rănile suferite nefiind unele grave, în ciuda faptului că maşina cu care au căzut în râpă a zburat prin aer circa 10 metri, impactul cu solul fiind atenuat de câţiva salcâmi. Ambii şoferi implicaţi în cele două accidente de la Prigoria sunt anchetaţi penal şi acuzaţi de vătămare corporală din culpă. Amândoi şoferii au fost testaţi cu fiolele, rezultatele obţinute de poliţişti fiind negative, ora fiind prea matinală pentru consumul de alcool.

Vizualizări: 287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: