Şeful sindicatelor a vorbit cu Ponta despre privatizarea CEO

Un pachet minoritar de acţiuni din cadrul Complexului Energetic Oltenia va fi privatizat în următorii doi ani, spune preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu. Sindicalistul a amintit de nişte discuţii pe care le-a avut cu deputatul Victor Ponta la lansarea strategiei energetice a USL la Târgu Jiu, când s-ar fi stabilit ca pachetul de acţiuni să nu depăşească 15%. Interesant este că Marin Condescu nu a participat la lansarea strategiei, fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian explicând atunci că absenţa sindicalistului este o problemă de „opţiune“.

”Am văzut că se discută foarte mult de privatizarea CE Oltenia şi CE Hunedoara. Vreau să vă spun că CE Hunedoara încă nu este înfiinţat şi cred că în următoarele trei luni de zile nici nu va fi posibil din punct de vedere tehnic să fie înfiinţat iar din toate negocierile pe care le-am avut şi cu guvernul trecut, din discuţiile pe care le-am avut cu domnul deputat Victor Ponta atunci când s-a lansat strategia USL pentru zona minieră şi energetică s-a căzut de acord că va fi scoasă la bursă această unitate prin vânzarea unui pachet minoritar de până la 15% dar în următorii doi ani nu va fi posibil din punct de vedere tehnic”, a declarat Marin Condescu, preşedintele FNME.

Acesta spune că privatizarea minoritară va ajuta la păstrarea locurilor de muncă ale salariaţilor. ”Privatizarea unui pachet minoritar ţine de strategia complexului energetic care iese să-şi vândă acţiunile în momentul cel mai favorabil şi ne asigură resursele financiare necesare construcţiei de blocuri energetice noi, siguranţa locurilor de muncă”, a adăugat Condescu.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: