Dosar penal după ce doi mineri au căzut de la înălțime. Reacția lui Roșca!

Unul dintre cei doi mineri răniți în urma accidentului de muncă de la Cariera Roșiuța a fost transferat miercuri la spitalul din Craiova. Acesta are mai multe coaste rupte și a fost operat de urgență. Colegul său a rămas internat la unitatea medicală din Motru. Polițiștii și conducerea companiei au deschis anchete în acest caz și fac cercetări să afle ce s-a întâmplat cu exactitate. Cei doi mineri au căzut de la înălțime, după ce o bară de protecție s-a rupt.

Cei doi schimbau miercuri un reductor la o bandă, la o înălțime de 4-6 metri. S-a rupt grinda de susținere a reductorului și s-au prăbușit în gol. Un salariat are 52 de ani, celălalt 42, fiind vorba de un șef de echipă și un lăcătuș.

Imediat după accident, ambii lăcătuși mecanici au fost transportați la Spitalul Municipal Motru, unde au fost supuși mai multor investigații. Pentru că unul dintre ei avea multe traumatisme, a fost dus cu ambulanța la spitalul din Craiova. „Cele două persoane sunt stabile, fără leziuni care să le pună viața în pericol. În urma investigațiilor, unul dintre pacienți are fracturi multiple costale și a fost transferat la Chirurgie Toracică, la Craiova. Nu am găsit alte leziune, iar cel de-al doilea este la Motru”, a explicat Alin Efrim, managerul spitalului din Motru.

Alături de ei, la spital, au fost rude și colegi din carieră. Liderul de sindicat de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, a explicat că amândoi aveau echipament de protecție în momentul în care au căzut în gol. “Cei doi fac parte din secția Mecanică și, de dimineață, au primit sarcini pentru a face câteva intervenții de mentenanță la transportorul 601, unde trebuia înlocuit un reductor și un motor. În momentul în care s-au apucat de lucru, caseta a alunecat, plecând și motorul de pe poziția lui, s-a contrabalansat șasiul și au căzut și s-au lovit. Actualmente, sunt la spital. Din datele pe care le avem, îl avem pe domnul Florin Duțescu cu fracturi la coaste, și a fost transferat la Craiova, pentru intervenție. Domnul Mircea Burdulea a rămas aici. Nu sunt probleme grave. Suntem alături de dumnealor. Aveau echipament de protecție. Problema este că a alunecat acel șasiu și așa s-au dezechilibrat dumnealor”, a mai spus Nelu Roșca.

Polițiștii au deschis un dosar penal și fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă. O anchetă a fost demarată și la nivelul Complexului Energetic Oltenia. „Un inspector de muncă s-a deplasat în carieră pentru verificarea condițiilor în care a avut loc accidentul de muncă, soldat cu două victime. Cele două persoane s-au prăbușit de la o înălțime de peste patru metri în timp ce lucrau la schimbarea unui reductor, pe un transportor cu bandă. Evenimentul va fi cercetat de către angajator, iar dosarul depus la ITM Gorj, moment în care se vor lua măsuri dacă acestea se vor impune”, a transmis Neli Matei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 7,922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: