Semne bune pentru Pandurii de la autorităţile locale

Pandurii Târgu Jiu ar putea avea din nou sprijin din partea autorităţilor locale în tentativa de a readuce echipa de fotbal locală pe linia de plutire. Pentru săptămâna viitoare s-a anunţat o Adunare Generală a Acţionarilor clubului în care se va pune în discuţie primirea de noi membri în acţionariat.

Tot mai multe echipe din Liga 2 se bucură de sprijinul autorităţilor locale în ultimul timp şi unele dintre acestea îşi propun obiective de promovare. Recent Primăria din Argeş a anunţat un buget de trei milioane de euro pentru FC Argeş în lupta pentru promovare, finanţând echipa, e adevărat, nu direct, ci prin intermediul unor firme din subordinea primăriei.

Joi şi Farul Constanţa a anunţat că Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean i se alătură lui Ciprian Marica în tentativa de a salva Farul după ce la finalul sezonului se anunţa iminentul faliment al echipei constănţene şi jucătorii anunţau şi ei intrarea în grevă. La Pandurii nu s-a ajuns până la grevă la nivel de jucători, doar salariaţii clubului au mai protestat din când în când, fiind de înţeles pentru că au deja restanţe salariale mai mari de un an.

Preşedintele Adunării Creditorilor de la Pandurii, Marin Condescu, crede că şi la Târgu Jiu Primăria şi Consiliul Local vor reveni alături de Pandurii, existând deja discuţii preliminare cu conducerea clubului în acest sens. „Cred că vom avea alături de noi autorităţile locale, şi Primăria Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean, şi vom face lucruri bune la Pandurii. Eu asta am văzut, că există deschidere şi din partea domnului primar  Romanescu şi din partea domnului preşedinte Cosmin Popescu”, a precizat reprezentantul creditorilor de la Pandurii la Radio Infinit, dezvăluind  interesul mai multor societăţi comerciale de a susţine echipa din Târgu Jiu: „Cel mai important lucru, şi din punctul de vedere al clubului, dar şi al autorităţilor locale, este implicarea pentru prima dată la Pandurii a societăţilor comerciale care desfăşoară activitatea economică pe raza judeţului Gorj cât şi a celor care au patroni gorjeni dar activează în alte judeţe, Cluj sau Timiş”.

În ceea ce priveşte o posibilă susţinere a echipei Pandurii din partea afaceristului local Nicolae Sarcină, Marin Condescu nu a confirmat zvonurile din presa centrală care au dat ca sigură sponsorizarea echipei Pandurii de către firmele acestuia: „Nu ştim dacă domnul Sarcină va susţine financiar Pandurii, dânsul ştie, dar dânsul are o echipă pe care o susţine. Oricând dânsul poate să facă, din punct de vedere al susţinerii financiare, o anumită strategie pe care o poate aplica, are libertate totală”.

În sezonul recent încheiat Pandurii Târgu Jiu nu a avut nici un fel de susţinere financiară, banii pentru supravieţuirea echipei venind din împrumuturi, drepturi tv sau vânzări de bilete.

Vizualizări: 1,746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: