Senator: Profitul CEO, o prosteală uriaşă

Senatorul Tudor Barbu nu crede că profitul declarat de CE Oltenia la 9 luni este unul real. Este vorba de profitul brut de exploatare şi cel din activitatea financiară înregistrat în primele nouă luni ale anului, care s-ar ridica la suma de 158 de milioane de lei.

Barbu spune că profitul imens declarat de conducerea CE Oltenia nu se justifică, în condiţiile în care salariaţii nu beneficiază de pachetele de performanţă. „Apropo de CEO, s-a declarat un profit de 100 şi ceva de milioane. Cum e posibil? Aşa a fost? Că dacă e aşa, înseamnă că eu, Tudor Barbu, ca senator, am fost în eroare un an de zile. Eu l-am criticat pe Ciurel şi el de fapt săracul a adus o mie şi ceva de miliarde de lei vechi profit. Înseamnă că sunt un nemernic, acolo înseamnă că lucrurile merg perfect, dacă are profit 158 de milioane. Cum poate să spună asta când complexul e în cap? Vi se pare că cele 20 de mii de familii care depind de CEO au nivel de trai mai bun acum decât acum un an, când eu spuneam că se alege praful de complex. Nu, e mai rău! Cu banii ăia, sindicatele ar trebui să danseze în stradă în fiecare zi, să fie petrecere, iar oamenii ăştia să aibă nu  numai salariile asigurate şi tot curentul electric vândut, ar trebui să aibă şi sporuri. Vă daţi seama ce prosteală uriaşă?”, a declarat senatorul PC Tudor Barbu.

Barbu: CEO va ajunge ca Oltchim

Senatorul Tudor Barbu anunţă şi o privatizare a CE Oltenia într-un viitor foarte apropiat. “Senatorul Tudor Barbu reafirmă în luna octombrie, la un an aproape după campania electorală, că CEO va fi privatizat, se va duce în cap, se va duce economic într-o situaţie jalnică, precum Oltchimul. Se va întâmpla asta într-un viitor pe care-l vom apuca în viaţă. Depinde de scenariu. Ponta spunea că n-o privatizează, că scot doar 15% pe bursă, că sunt un mincinos care vin de la Bucureşti să-i prostesc pe oameni pentru voturi”, a mai spus Tudor Barbu.   

Parlamentarul a mai spus că nu se explică faptul că firmele prestatoare ajung să nu aibă activitate din lipsa contractelor cu CEO, în contextul în care conducerea complexului a declarat acel profit.   

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: