Senatorul Barbu îi scrie lui Ponta despre „şomajul şi necazul“ de la CEO

 Senatorul Tudor Barbu şi deputatul Răzvan Rotaru, reprezentanţi PP-DD Gorj, au trimis o scrisoare premierului Victor Ponta în care îi solicită să ia măsuri cu actuala conducere a Complexului Energetic Oltenia. Cei doi vorbesc despre „şomajul şi necazul“ de la CEO, iar pe parcursul textului au mai multe ironii la adresa liderilor PSD şi a directorului Laurenţiu Ciurel.

În continuare scrisoare celor doi parlamentari:

Scrisoare deschisă adresată Domnului Victor Viorel Ponta, preşedinte al PSD şi Prim Ministru al Guvernului şi deputat de...Gorj

 

Domnule Ponta, tot ce aţi făcut , dumneavoastră şi cei care vă susţin în Gorj,  după alegerile din decembrie pentru a vă onora promisiunile electorale faţă de oamenii din complexul Energetic Oltenia , ne obligă să vă adresăm această scrisoare deschisă.

Între ce le promiteaţi oltenilor pentru a le lua voturile şi a vă reinstala în fotoliul de deputat de Gorj şi drama miilor de oameni ieşiţi în stradă de frica şomajului şi a falimentului la C.E.O. distanţa se numeşte simplu: dispreţul PSD faţă de omul simplu!

Totul a început  chiar din prima zi după numirea lui Laurentiu Ciurel, ca manager ”apolitic” şi profesionist la  C.E. Oltenia. Ce mai conta că Fondul Proprietatea contesta legalitatea selectării acestuia pe funcţia de manager privat.

Aşa a început  seria de abuzuri, minciuni şi „măsuri de eficientizare”care duc într-o singură direcţie…”falimentarea” şi vânzarea pe nimic a acestei inimi energetice a ţării: C.E.O.!

În luna februarie angajaţii au fost  trimişi forţat în concediu fără plată, aceştia primind primii fluturaşi cu lichidări reduse, fără ca noul contract colectiv de muncă să fie negociat şi semnat.

Tot în luna februarie au început să se vadă “aptitudinile’’ de manager ale omului dvs. de casă, domnului  Ciurel: lipsa soluţiilor de păstrare a cotei de piaţă a C.E.O., intrarea în echipa de suport a producătorilor de energie regenerabilă care scumpesc factura la curent a românilor şi aranjarea schemei de lucru a conducerii C.E.O. după interesele de grup politic şi de „gulere albe” gorjene sau de la Bucureşti.

În aprilie anul acesta echipa dvs. din Gorj, condusă de domnii Călinoiu,Cârciumaru şi Ciurel, au dus în sfârşit C.E.O. pe calea pierderilor economice care să justifice în viitorul apropiat scoterea Complexului la vânzare majoritară, aşa cum s-a bătut palma cu FMI-ul încă de pe vremea lui Boc. Ştie toată ţara că şi Guvernul Ponta a semnat cu Dna Lagarde, Director FMI, vânzarea pe nimic a C.E.O. dar puţini ştiu că este o acţiune de tip Sidex sau Petromidia: unităţi strategice duse programat pe calea falimentului, transformate în ”găuri negre”, vândute pe nimic şi devenite imediat rentabile în mâna străinilor. Acum singura problemă rămâne dacă C.E.O. va deveni rentabil ca zonă de dezvoltare imobiliară sau unitate de producţie cărbune şi curent electric pentru străini!

În ambele variante şomajul şi necazul pentru zeci de mii de gorjeni vor fi sigure! Când noi vă spuneam aceste adevăruri în campania electorală, Dvs. Domnule Premier şi Deputat de Gorj Victor Ponta susţineaţi că minţim ca să obţinem voturi. Azi vede toată Oltenia cine şi cât a minţit în decembrie anul trecut despre viitorul sumbru al C.E.O., viitor care azi este deja prezent.

Ciurel a ajuns să aştepte şi să spere la o secetă cruntă pentru a salva Complexul! Aşa da manager! În timp ce pe o uşă disponibilizează oameni de meserie, pe altă uşă aduce în Complex pensionari comandaţi politic.  

Luna aceasta s-a ajuns la  concedii colective forţate, la munţi de cărbune care se autoaprind în depozite şi la ieşirea oamenilor în stradă. Majoritatea care acum vă cer demisia...în urmă cu 5 luni vă votau Domnule Deputat de Gorj Victor Ponta!

Ca un şoc s-a întâmplat un lucru ce nu se mai întâmplase de 15 ani încoace:  termocentralele Turceni şi Rovinari au oprit toate grupurile energetice şi nu este vorba de o zi, ci de 10 zile. Ironia şi sfidarea fac ca exact în aceeaşi perioadă România  să importe energie electrică.

Ca să arate că a înţeles cum se conduce C.E.O.-ul, domnul Ciurel îşi face propriul ziar şi, până va apărea acesta, se laudă în presa locală tocmită de PSD cât de manager este şi de ce merită un salariu de la stat de 5000 de euro pe lună, adică peste 200 de milioane de lei vechi...

 

Aşa stând lucrurile, vă rugăm Domnule Ponta să vă asumaţi public două lucruri:

1.      Actuala echipă de conducere de la C.E.O. este numită şi susţinută de PSD şi de dvs. personal.

2.      Situaţia actuală dar mai ales ce se va întâmpla cu marile unităţi economice de la Turceni, Rovinari, Işalniţa sau Craiova reprezintă rodul strategiei economice şi sociale pe care le aplicaţi prin programul de Guvernare.

Dacă gorjenii nu au, în opinia dvs., dreptul de a şti ce viitor are Complexul Energetic şi ce soartă le pregătiţi celor aproape 20.000 de familii de mineri şi lucrători la C.E.O., noi, ca parlamentari de Gorj avem dreptul să vă cerem să le spuneţi adevărul. Veniţi în colegiul dvs. din Târgu Jiu, dispuneţi domnului Cârciumaru să vă organizeze un miting popular cu mii de simpatizanţi PSD pe „insuliţă” şi spuneţi oamenilor încotro merge Complexul Energetic Oltenia...acum puteţi s-o faceţi căci campania electorală s-a terminat de mult  Domnule Ponta.

 

Deputat Răzvan Rotaru

Senator Tudor Barbu

 

 

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: