Senatorul Iriza ameninţă iarăşi ALDE: „Îmi fac bagajele şi plec”

Senatorul Scarlat Iriza, sătul până peste cap de preşedintele ALDE Gorj, Dian Popescu. Iriza aşteaptă decizia centrului cu privire la menţinerea lui Dian Popescu în funcţia de preşedinte, în caz contrar, îşi face bagajele şi pleacă la PSD. Senatorul declară că nu poate sta la masă cu un „dictator”.

Reporter: Sunteţi pe picior de plecare din ALDE?

Scarlat Iriza: Nu că sunt pe picior de plecare din ALDE, dar eu cu Dian Popescu nu mai stau în partid, pentru că el a adus partidul de nu mai există în Gorj. Partidul nu mai are activitate politică de la alegeri, deşi au trecut şapte luni de atunci. Dacă rămâne preşedinte, nu mai stau, eu nu pot să stau la aceraşi masă cu el.

Rep.: Aveţi informaţii că n-o să mai fie Dian Popescu preşedinte?

S.I: Dacă conducerea centrală a partidului este înţeleaptă şi hotărăşte să nu mai fie el preşedinte, este foarte bine. O să demonstrez că ALDE la Gorj trece de 15% la viitoarele alegeri. Eu nu pot să mă adaptez în ALDE, pentru că n-am cu cine să lucrez, nu înseamnă că nu sunt oameni cu care nu pot să lucrez, înseamnă că nu pot să colaborez cu conducerea partidului, cu Dian Popescu. El este un tip conflictual, extrem de arogant, plin de el, un tip care în momentul în care ajunge şeful tău, te calcă în picioare, îţi ştirbeşte personalitatea.

Rep.: Dacă alegeţi să plecaţi, unde vă duceţi, la PSD sau la partidul lui Ponta?

S.I: Nu ştiu dacă face domnul Ponta partid sau nu face. Eu am trăit experienţe politice destule, probabil m-aş întoarce în PSD. Ştiţi foarte bine că mă înţeleg cu conducerea Complexului Energetic Oltenia şi am foarte multe proiecte să-l salvăm; deja e salvat prin legea pe care am făcut-o eu, nu Dian Popescu, legea energiei. A făcut-o Iriza, nu Dian Popescu, lui i-am dat-o decât să o semneze şi să o susţină la Senat, că era senator pe vremea aia.

Rep.: În cât timp credeţi că se rezolvă problema la ALDE?

S.I: Eu mai aştept luna septembrie. Dacă până la sfârşitul lui septembrie nu se întâmplă nimic, mi-am făcut bagajele şi am plecat. Pentru că eu vreau să muncesc, de aia am venit în partid, chiar îmi place partidul, doctrina lui e bună, nu-mi place de Dian Popescu, pentru că nu ştie să conducă, e dictator.

Vizualizări: 561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: