Senatorul Ruşeţ premiază imaginaţia copiilor

Încă o dată senatorul PDL Ion Ruşeţ a dovedit că face parte din puţinii politicieni care ştiu să respecte valorile nu doar vorbind despre ele, ci susţinându-le. De această dată, sprijinul său se îndreaptă către fericiţii câştigători ai unui concurs de pictură, elevi din învăţământul primar şi preşcolar din Târgu Jiu.

Competiţia micilor valori se derulează la Colegiul Naţional Teologic Sf. Nicodim, în cadrul unui proiect educaţional, materializat prin parteneriatul între acest colegiu şi grădiniţa nr. 10. Coordonatorul programului, învăţătoarea Rodica-Cornelia Brăiloiu, nu a fost singura care a remarcat în implicarea parlamentarului gorjean, “dragostea faţă de frumos şi  faţă de valoarea extraordinară reprezentată de copiii acestui judeţ”.

Până la sfârşitul lunii ianuarie în concurs au intrat 200 de lucrări, toate dovedind talentul cuprins în imaginaţia copiilor, pe care senatorul Ion Ruşeţ o apreciază drept o avanpremieră a viitorului. Picturile vor fi evaluate de un juriu format din artişti din Uniunea Artiştilor Plastici-filiala Gorj şi reprezentanţi ai Centrului Judeţean de Creaţie şi Promovare a Culturii Tradiţionale.

Expoziţia 200 de ipostaze plastice ale copilăriei îşi aşteaptă vernisajul în 17 februarie, când micii câştigători vor primi şi binemeritatele  recompense. Toate creaţiile copiilor rămân în patrimoniul Colegiului gazdă.

Iniţiatorii programului speră ca succesul de care s-a bucurat concursul să angajeze şi alţi oameni de suflet, dar şi instituţii, pentru a asigura continuitate acestui spectacol de imaginaţie care a dovedit încă o dată că realitatea  e mult mai limpede pentru copii şi că mai avem mult de învăţat de la ei. Senatorul Ion Ruşeţ şi-a oferit de pe acum sprijinul pentru reproducerea evenimentului la o scară mai largă în viitor şi a ţinut să definească munca celor mici, amintind pe unul dintre scriitorii copilăriei, Antoine de Saint Exupery: “Copiii prefac totul în miere”. “Să-i ferim pe cât posibil de constrângeri şi să-i ajutăm să dea liber imaginaţiei fiindcă ei sunt mesajele pe care le trimitem vremurilor viitoare”, este sfatul parlamentarului de Gorj.

Vizualizări: 72

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: