Sentinţa finală pentru şefii de la EM Petrila, de Moş Nicolae

Sărbătorile de iarnă de anul acesta ar putea fi cele mai triste pentru foştii şefi de la Exploatarea Minieră Petrila, din Valea Jiului. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au stabilit ca pe 6 decembrie să pronunţe verdictul care i-ar putea trimite în spatele gratiilor, pentru câţiva ani, pe cei trei foşti directori implicaţi în acest dosar. Fostul şef al mineri, Aurelian Necula, precum şi adjuncţii săi Gheorghe Roşu şi Dan Ştefan Ungur, vor primi de la Moş Nicolae drept cadou o sentinţă, judecătorii din Bănie urmând să anunţe pe 6 Decembrie sentinţa pe care o vor da.

Sentinţa de la Craiova se bazează pe cea a Judecătoriei Târgu Jiu şi a Tribunalului Gorj, instanţe la care s-a judecat procesul pe fond, după ce avocaţii inculpaţilor au cerut în urmă cu patru ani strămutarea dosarului de la Judecătoria Petroşani oriunde altundeva în ţară. Gorjul a fost ales atunci ca loc pentru desfăşurarea procesului, rudele celor 13 mineri morţi, dar şi ai celor 12 supravieţuitori din cele două explozii produse pe 15 noiembrie 2008 fiind nevoiţi să facă naveta la Târgu Jiu pentru a participa la această judecată.

Necula a fost condamnat la Judecătoria Târgu Jiu la şapte ani şi jumătate, iar adjuncţii săi la şase ani şi jumătate. Dosarul a ajuns apoi la Tribunalul Gorj şi ulterior la Curtea de Apel, care a dispus rejudecarea la Tribunal, magistraţii de aici stabilind şase ani şi jumătate de închisoare pentru fostul şef al minei şi câte patru pentru adjuncţii săi. Acum judecătorii din Bănie trebuie să decidă dacă menţin verdictul de la Târgu Jiu, un verdict care presupune şi sume uriaşe decise per total în privinţa daunelor şi despăgubirilor pe care trebuie să le suporte cei trei inculpaţi.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: