Sentinţă pentru morţii OMV de la Bâlteni

Verdict al magistraţilor gorjeni în cazul foştilor şefi de departamente de la OMV Petrom trimişi în judecată pentru moartea a doi angajaţi în martie 2010. Victimele au fost atunci surprinse de suflul unei explozii în timp ce încercau să sudeze o conductă de gaze de pe care, culmea, gazele nu fuseseră evacuate, procurorii terminând ancheta la peste un an de zile de la producerea nenorocirii.

La un alt an de la trimiterea rechizitoriului spre Judecătoria Târgu Jiu, magistraţii au dat acum sentinţa şi au decis ca şefii pe care îi aveau cei doi muncitori să fie condamnaţi la închisoare, pentru doi ani, dar să nu execute nicio zi pentru că pedeapsa le-a fost înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani.

Cristian Calotă şi Laurenţiu Zamfir sunt cei doi foşti şefi de departamente pe care procurorii i-au găsit responsabili de producerea nenorocirii. "Probatoriul administrat în cauză a stabilit că inculpatul Calotă Cristian, având funcţia de inginer şef adjunct la Grupul de Zăcăminte Ţicleni, sectorul Bâlteni, şi inculpatul Zamfir Laurenţiu, având funcţia de şef formaţie de lucru în cadrul Departamentului de Mentenanţă Field Cluster Ţicleni, nu şi-au îndeplinit corespunzător îndatoririle pe care le aveau, atât cu privire la întocmirea documentaţiilor necesare pentru remedierea defecţiunii, cât şi cu privire la operaţiunile practice pe care trebuia să le execute fiecare, ceea ce a condus la producerea accidentului de muncă din data de 25 martie 2010", se arată în rechizitoriul trimis la instanţa de judecată.

Verdictul dat acum la Judecătorie nu este definitiv, putând fi atacat cu recurs. Cei doi inculpaţi nu au fost obligaţi să achite daune morale întrucât rudele celor decedaţi au fost despăgubite deja de către OMV Petrom, Zamfir şi Calotă trebuind să achite totuşi câte 3000 de lei cheltuieli de judecată statului român.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: