Servicii de lux pentru căţeii din Târgu Jiu

Gorjenii cu dare de mână cheltuiesc lunar câteva sute de lei pentru ca animalele lor de companie să fie răsfăţate. În Târgu Jiu funcţionează de câţiva ani o frizerie canină, singura afacere de acest gen din judeţ, care este la mare căutare de iubitorii de animale. Printre clienţii fideli ai acestui salon de înfrumuseţare canină se numără medici, profesori, ingineri, chiar şi fotbalişti.

Frizeria canină funcţionează în Târgu Jiu, în zona Pieţei Centrale. Salonul este deţinut de veterinarul Vasile Paraschiv încă din anul 2009. În fiecare lună, zeci de căţei sunt aduşi de stăpânii lor aici pentru a fi răsfăţaţi. În cadrul salonului, în funcţie de dorinţele stăpânului, căţeluşii pot fi tunşi, spălaţi, pieptănaţi şi coafaţi, li se taie unghiile şi li se descâlceşte părul. Proprietarul frizeriei canine lucrează singur şi spune că această afacere îi asigură un venit confortabil, cât să-şi poată plăti facturile şi să ducă o viaţă decentă. "Ideea înfiinţării unei frizerii canine mi-a venit în urmă cu mulţi ani. Am lucrat într-un cabinet sanitar veterinar, cu tratamente şi absolut tot ce era necesar pentru animalele de companie şi, într-o bună zi, acum vreo 8-9 ani, când eram la cabinet, a venit un tip de la Bucureşti cu căţei, le zicem noi "de fiţe", şi a zis că vrea un cabinet unde să-i tundă şi să-i coafeze. I-am spus că la noi nu există, că suntem un oraş de provincie, sărăcuţ şi că puţini sunt cei care îşi permit un căţeluş de fiţe. Şi aşa a început totul. Acum se fac astfel de servicii de cosmetică şi la cabinetele veterinare. La mine e altceva. Încerc să fac cam ce vrea omului. Mărimea părului la căţel să fie mai mare, mai mică, cum îl vrea, după poză. Acum vreo 4 ani am pregătit un ciobănesc mioritic pentru un concurs la Craiova. Lunar avem în jur de 15-30 de clienţi în perioada de iarnă, iar vara numărul lor se dublează. Este o afacere de care eu sunt mulţumit", a declarat Vasile Paraschiv.   

toulouse_1

Tarife

Salonul de înfrumuseţare canină este dotat cu aparatură specifică acestui tip de activitate. Printre clienţii fideli se numără şi persoane publice. Clienţii frizeriei scot lunar câteva zeci şi chiar sute de lei pentru a-şi răsfăţa animăluţele preferate. "Tarifele sunt cele practicate de majoritatea cabinetelor. Le avem afişate. Un tuns cu spălat, aranjat şi coafat costă în jur de 80 de lei pentru un căţel mic. Operaţiunile durează mai bine de două ore. Avem stăpâni care îi aduc periodic. Cei care îşi iubesc „copilaşii” îi respectă şi îi aduc să-i aranjăm. Pe timp de vară şi tunsoarea se face mai scurtă, e mai uşor de întreţinut. Noi comercializăm şi produse pentru căţei. Avem şampoane şi fel de fel de produse, chiar şi parfum. Avem şi clienţi din rândul persoanelor publice. Copiii fostului prefect Florescu aduc căţelul la mine, mama Roxanei Vancea de asemenea, căţelul ei ajunge la mine. Mai sunt medici, ingineri, directori, fotbalişti, chiar şi Nistor îl aduce la noi", a mai spus proprietarul frizeriei canine.

Preţurile pentru o tunsoare diferă de greutatea animalului. Acestea pot ajunge de la 40-50 de lei pentru un căţel de 2-5 kg până la 15-350 lei pentru unul de peste 25kg. Şi la spălat preţurile sunt în funcţie de greutate, dar şi de consumabilele folosite şi variază între 20 şi 80 de lei. Tăiatul unghiilor costă între 10 şi 20 de lei, iar pieptănatul şi descâlcitul între 40 şi 80 de lei. Pentru curăţatul urechilor stăpânii animalelor plătesc între 10 şi 30 de lei.

tuns_catei

 spalat_catei

Vizualizări: 2,767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: