Servicii de preconcediere pentru angajaţii din minerit şi energie

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj va oferi servicii de preconcediere celor aproape 700 de angajaţi de la Complexul Energetic Rovinari şi de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) care vor fi disponibilizaţi în această lună.

De la Complexul Energetic Rovinari vor fi disponibilizaţi 75 de angajaţi care se apropie de vârsta pensionării şi care vor beneficia de prevederile ordonanţei guvernamentale: salarii compensatorii şi un salariu mediu lunar vreme de doi ani de zile. Disponibilizarea va avea loc în data de 28 septembrie.

Din cadrul SNLO, în data de 29 septembrie vor fi concediaţi 600 de angajaţi.

„Serviciile de preconcediere înseamnă un ansamblu de măsuri de prevenire a şomajului. Vor avea loc două întâlniri, una mâine la Rovinari şi alta la Motru. Muncitorii sunt într-o perioadă de 20 de zile de preaviz şi se vor întâlni cu specialiştii AJOFM Gorj, care îi vor informa despre locurile de muncă vacante, despre cursurile de calificare profesională disponibile“, a spus Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Pe lângă disponibilizările din minerit şi energie, îşi vor mai pierde locul de muncă încă 42 de persoane, angajate în prezent la SC CEZ Distribuţie şi SC CEZ Servicii.

În prezent, în Gorj rata şomajului este de 8,4%.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: