Sezonul estival la Săcelu se deschide pe 15 iunie

Baza de Tratament Săcelu este pregătită pentru a începe sezonul estival. Administratorii spun că, începând cu data de 15 iunie, va fi deschisă inclusiv plaja, lucrările de modernizare fiind pe ultima sută de metri. În primă fază, taxa de intrare va rămâne la fel ca în anii trecuţi şi anume 5 lei/adulţi şi 3 lei/copii şi pensionari, existând premise ca în funcţie de numărul vizitatorilor aceasta să fie micşorată.

Gorjenii şi nu numai îşi vor putea petrece timpul liber în Staţiunea Săcelu începând de week-endul viitor. Pe data de 15 iunie vor fi deschise Baza de Tratament şi plaja. Valentin Mogoe, directorul Medserv Min, spune că lucrările de modernizare sunt în faza de finisare.

În aceste zile urmează să se monteze plăcuţe la fiecare bazin, cu indicaţii terapeutice. „Plaja şi Baza de Tratament se vor deschide pe data de 15 iunie. În momentul de faţă, se execută lucrări de finisare, se plantează flori şi se pun pavele. La fiecare bazin, vom monta plăcuţe din lemn cu indicaţiile terapeutice. Turiştii care vor veni la Săcelu vor avea parte de surprize plăcute. Plaja va fi cu totul altfel decât în anii trecuţi, vor fi puse în funcţiune grupurile sanitare şi va fi separată zona cu şezlonguri şi umbrele de cea cu nisip. Împreună cu personalul medical al Medserv Min am verificat aparatura medicală de la Baza de Tratament şi, chiar dacă nu este una ultramodernă, funcţionează foarte bine, iar din punct de vedere al curăţeniei condiţiile sunt impecabile”, a declarat Valentin Mogoe.

Administraţia staţiunii a grăbit lucrările de modernizare a plajei din cauza numărului mare de solicitări. „Am grăbit lucrările pentru că tot mai multe persoane ne solicită zilnic să deschidem staţiunea. Am avut familii din afara judeţului care şi-au manifestat dorinţa de a veni la tratament, la Săcelu, în acest sezon estival”, a mai precizat directorul Medserv Min.

Se preconizează ieftinirea biletelor de intrare

Administratorii plajei de la Săcelu dau asigurări că nu se vor scumpi biletele de intrare. Ba mai mult, preconizează că acestea se vor reduce. „În prima fază, biletul de intrare la plajă va fi tot de 5 lei, ca anul trecut, însă intenţionăm ca în funcţie de numărul turiştilor să reducem preţul. Vom încerca să facem tot ce se poate pentru a-i atrage pe oameni. Cu banii pe care îi vom încasa din biletele de intrare la plajă vom face investiţii în Baza de Tratament”, a mai precizat Valentin Mogoe.

Nu numai turiştii vor beneficia de condiţii bune, dar şi comercianţii care îşi vor desfăşura activitatea la Săcelu, în sezonul estival. Autorităţile locale nu vor mai permite decât comerţul organizat. Din acest motiv au amplasat căsuţe în zona centrală a staţiunii. Pentru închirierea unei căsuţe, comercianţii vor plăti primăriei o taxă de 400 de lei/lună.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: