Sezonul turistic se deschide la Săcelu cu un nou scandal

Administratorii staţiunii de interes local Săcelu vor deschide oficial azi noul sezon turistic, la festivitate nefiind invitat şi primarul localităţii, între cele două părţi existând un conflict vechi de ani de zile. Edilul e prins oricum cu alte treburi, el făcându-şi acum planuri în privinţa felului în care va implementa noua taxă pe care ar urma să o perceapă turiştilor în această vară.

Săcelu a devenit mai cunoscut în ultimii ani mai mult prin scandalurile dintre administratorul Nicolae Rotaru şi primarul Ion Voica. Cei doi se ceartă aproape din orice, iar pentru ca azi să nu fie o zi de tămbălău, edilul a fost tăiat de pe lista celor invitaţi să participe la deschiderea noului sezon turistic, sezon care presupune mai degrabă o zi de plajă pentru gorjeni la lacurile cu ape sulfuroase decât venirea turiştilor de pe cine ştie ce colţuri ale lumii pentru a se înghesui la Săcelu. Rotaru a chemat la ceremonia de azi reprezentanţi ai Prefecturii şi Consiliului Judeţean Gorj, în mod special al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, administratorul de facto al bazei turistice. Primarul Ion Voica a fost tăiat de pe listă, oponentul său lăsându-l să îşi facă treburile de administrator al comunei. „Păi de ce să îl chem pe primar, nu are destule treburi cu taxele pe care vrea să le pună aici? Dacă ar fi după el cred că ar percepe taxe şi pentru a trece pe drumul de la Câmpu Mare, dar bine că nu e aşa”, spune Rotaru.

Voica şi taxele

Primarul din Săcelu nu se declară supărat pentru că nu se regăseşte pe lista invitaţilor la deschiderea sezonului turistic. El e mai degrabă supărat pe alegerea făcută de SNLO în privinţa menţinerii lui Rotaru ca administrator al staţiunii, edilul menţionând că planurile lui de schimbare în bine a imaginii localităţii se vor vedea vara aceasta, în ciuda relaţiilor tensionate cu „prietenul” său. La începutul anului Consiliul Local a decis instituirea unei taxe de acces în staţiune de 10 lei pe care ar urma să o plătească fiecare turist care intră în staţiunea Săcelu. Ion Voica n-a spus atunci cum va fi aplicată taxa şi nici măcar acum nu prea ştie exact cine şi cum va achita suma respectivă, planurile sale vizând, mai degrabă, achitarea unei taxe de parcare, pe modelul celei de la Târgu Jiu.

„Nu va fi nicio barieră, aşa ca la Mamaia. Va fi o barieră vie, cu angajaţi ai Primăriei, care vor avea interesul să încaseze taxa pentru că de acolo îşi vor lua salariul. Avem nevoie de bani la bugetul local, iar pentru a face ceva şi în staţiune este nevoie de fonduri pe care nu avem de unde să le procurăm. Nu va plăti însă toată lumea taxa de acces, ci doar taxa de parcare, aşa cum e la Târgu Jiu. N-o să prejudiciem oamenii, nu vrem să facem rău nimănui pentru că oamenii vin aici să se simtă bine şi noi dorim să îi ajutăm să le facem şederea plăcută. În privinţa lui Rotaru, n-am ce să discut cu el atâta timp cât din jigodie nu mă scoate. E treaba celor ce-l ţin în funcţie”, declară edilul.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: