Sfântul Valentin i-a unit sub Poarta Sărutului

Sărbătoarea americană a îndrăgostiţilor a devenit cu adevărat cea mai importantă pentru două cupluri din Târgu Jiu care s-au căsătorit ieri în acelaşi loc în care şi-au dat întâlnire pentru prima dată. Tinerii îndrăgostiţi şi-au unit destinele şi pentru că au auzit că nunţile de la Poarta Sărutului durează toată viaţa.

Paharele cu şampanie, săruturile promisiunile pentru iubire veşnică au făcut ieri parte din decorul de o zi ce putea fi întâlnit la Poarta Sărutului. Tinerii căsătoriţi s-au sărutat cu foc sub opera lui Brâncuşi, mai ales că aici au trăit şi cele mai frumoase momente din viaţa lor. "Chiar aici în parc ne-am dat întâlnire prima dată. A fost acum vreo doi ani şi opt luni, ne-am plăcut, ne-am iubit şi acum am considerat că suntem pregătiţi să facem acest pas. Simt că am realizat ceva important în viaţă. Nu ne-am grăbit cu căsătoria pentru că unii se iau repede şi tot repede se despart, iar noi nu ne dorim aşa ceva", spune Cătălin Bobină, mire ieri şi poliţist în viaţa de zi cu zi. Proaspăta sa soţie era ieri numai emoţii, bucuria acestui pas lăsând-o fără grai. Ea a reuşit totuşi să menţioneze că proaspeţii căsătoriţi nu vor avea parte de o lună de miere pentru că amândoi sunt ocupaţi cu serviciul şi, cel mai probabil, la vară, în concediu, vor pleca undeva. Până atunci îşi propun să facă şi nunta religioasă, pe care nu o pot face acum din cauza postului Paştelui.

Celălalt cuplu, Daniel şi Maria Elena Mihai, s-a cunoscut tot la Poarta Sărutului, ziua de Sfântul Valentin fiind şi pentru ei cea în care s-au întâlnit pentru prima dată. Emoţionaţi, după ce au spus "DA" în faţa ofiţerului stării civile, s-au sărutat prelung şi apoi au acceptat să depene amintirile care îi leagă de acest loc şi de această zi. "Azi ne-am cunoscut, dar cu patru ani în urmă. Prima noastră întâlnire aici a fost, în parc, în locul acesta. De asta am şi ales această zi pe care cu siguranţă o vom ţine minte mereu", spune ginerică.

Dragobetele pierde teren

De pe margine, rudele şi prietenii, dar şi zeci de curioşi care au venit să asiste la căsătorii, le-au urat casă de piatră tinerilor îndrăgostiţi. Sărbătoarea Sfântului Valentin a fost acceptată până şi de cei mai în vârstă, care, vrând-nevrând, admit că Dragobetele pierde teren în fiecare an. "E plăcut, e frumos să te căsătoreşti şi de Sfântul Valentin, deşi pe vremea noastră Dragobetele era la români ziua îndrăgostiţilor. E bun şi ăsta de la americani că parcă e ceva mai frumos. Ei să se iubească toată viaţa şi să fie sănătoşi, asta contează însă cel mai mult", spune Alexandrina Bobină, care ieri a fost soacră mare la Poarta Sărutului. O altă doamnă mai în vârstă, care trecea cu nepoţelul prin parc, a admis şi ea că Sfântul Valentin i-a luat deja faţa Dragobetelui românesc fie şi numai prin faptul că sărbătoarea americană este cu 10 zile mai devreme decât cea românească. "Pe vremea mea lumea era mai înapoiată, noi nu eram aşa deschişi la nou, cum sunt tinerii în ziua de azi. Eram mai închistaţi pentru că asta era viaţa. Nu aveam televiziune ca să avem de unde lua pilde. Acum e şi păcat să nu încerci tot ce-i posibil, mai ales că viaţa îţi oferă mult mai multe posibilităţi", spunea femeia.

Următoarele căsătorii la Poarta Sărutului vor fi oficiate de Dragobete, dar doar dacă vor exista cupluri interesate.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: