Vâlceanu, sesizare publică în dosarul ”Turceni-Rovinari”

Dan Vâlceanu, copreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) Gorj, a declarat ieri, în conferinţă de presă, că este inadmisibil ca premierul Victor Ponta să nu dispună măsuri pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Turceni-Rovinari.

Vîlceanu se arată surprins de faptul că societatea energetică nu s-a constituit nici până azi parte civilă în procesul în care premierul Ponta, avocatul Dan Şova şi managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, sunt trimişi în judecată. Surprinderea liberalului şef Vâlceanu este cu atât mai mare cu cât ANAF-ul s-a constituit parte în proces. ”Victor Ponta este şeful guvernului, este acţionarul Complexului Energetic Oltenia şi atunci se pune o întrebare, ce va face Victor Ponta şi ce măsuri va dispune conducerii CEO ca aceasta să se constituie parte civilă în acest dosar? Dacă nu va dispune nimic, sunt obligat să fac o sesizare publică, pentru că domnul prim ministru nu-şi exercită cu bună credinţă funcţia pe care o deţine. Nu poate un prim ministru, chiar şi inculpat într-un dosar penal, să nu dispună CEO să recupereze un prejudiciu dacă acesta se constată”, a spus Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj.

Pe de altă parte, liderul PNL Gorj a remarcat că, în timp ce el susţinea o conferinţă de presă, în Târgu Jiu se aflau aproape toţi inculpaţii din dosarul ”Turceni-Rovinari”. ”Constat cu o oarecare amărăciune că, odată cu începerea anului universitar şi odată cu alegerile din PSD, procentul de penali prezenţi în judeţul Gorj a crescut considerabil şi bineînţeles şi calitativ, acum avem unii mari pe lângă cei mititei, pe care îi aveam noi deja în judeţ. Avem prezenţi în judeţul Gorj aproape toţi inculpaţii din dosarul Turceni-Rovinari, lipseşte Dan Şova”, a menţionat Dan Vâlceanu.

dan_vilceanu_1

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: