Mesaj anti-Ponta la deschiderea anului academic la UCB

Un grup de tineri, foşti studenţi ai Universităţii "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu şi membri ai organizaţiei de tineret a PNL Târgu Jiu, au manifestat joi în faţa sediului universităţii din Debarcader, nemulţumiţi fiind de faptul că la deschiderea anului academic a fost prezent şi premierul Victor Ponta, care a fost trimis în judecată pentru corupţie. Aceştia spun că nu poate reprezenta un exemplu pentru studenţi şi l-au întâmpinat pe Ponta cu un banner pe care scria: Inculpat Ponta, eşti incompatibil cu românii!

Zeci de cadre didactice, studenţi, directori de unităţi şcolare şi de instituţii publice, dar şi şefii judeţului au luat parte joi, 1 octombrie, la deschiderea anului academic la Universitatea "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu. La eveniment a luat parte şi premierul Victor Ponta. Oficialul a fost întâmpinat de nişte foşti studenţi, membri ai organizaţiei de tineret a PNL Târgu Jiu, cu un banner pe care era scris mesajul de protest. "Manifestăm, nu se poate ca un om incompatibil să vină şi ce să le spună la studenţi? Deschiderea anului universitar de un premier care poate să-i înveţe copy-paste, două taste de calculator, nu se poate. Copiii trebuie să înveţe, să aibă un viitor frumos, nu ce a făcut el. Noi reprezentăm studenţii. Putea să vină oricine altcineva, dar nu dânsul, cu problemele care le are", a spus Bogdan Arsenie, preşedintele organizaţiei de tineret a PNL Târgu Jiu.

Premierul Victor Ponta, care a vizitat pentru prima dată noua clădire a universităţii din Debarcader, a spus că este necesară amenajarea unei aule şi a făcut un comentariu legat de eforturile făcute de conducere pentru realizarea ei. "Am învăţat în aceşti ani că lumea se împarte în două categorii, cei care construiesc ceva şi cei care îi critică pe cei care construiesc. În ce mă priveşte, ca şi domnul preşedinte, cu toate riscurile şi dezavantajele ne înscriem în prima categorie. În a doua categorie întotdeauna este mai aglomerat", a spus Ponta.

Preşedintele Senatului UCB, Adrian Gorun, a spus în deschiderea festivităţii că este deranjat de faptul că universităţii de la Târgu Jiu îi este atribuit un număr mic de locuri bugetate, în schimb ce alte facultăţi beneficiază de un număr mare şi care rămân de cele mai multe ori neocupate. "La noi nu a rămas nici măcar un loc bugetat neocupat, în timp ce alte universităţi, apreciate ca universităţi de top, reportează anual, toamnă de toamnă, locuri bugetate neocupate. Ceea ce nu e normal", a spus Adrian Gorun.

banner_1

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: