Show total la Timişoara!

Pandurii au câştigat pe terenul nou promovatei ACS Poli Timişoara, după un meci cu 5 goluri şi răsturnări de scor. Golul lui Eric şi super reuşita lui Distefano au întors soarta meciului pe final.

ACS Poli Timişoara – Pandurii Târgu Jiu          2-3 (1-1), Stadion „Dan Păltinişanu”, Timişoara, spectatori 3.000

Au marcat: Szekely (min. 6), Bărbuţ (75’) / Momcilovic (45+2’), Eric (79’), Distefano (82’)

Poli: N. Claro – Poparadu (Marovic, 53’), Petrovic, Ov. Petre, Belu – Nohai, Trandu – Popovici (Bărbuţ, 46’), Gorobsov (Boldea, 38’), Nanu – Szekely. Antrenor: Aurel Şunda

Pandurii: Stanca – Unguruşan, Mamele, Christou, Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleică (Nicoară, 75’), Eric, dos Santos (Ciucur, 61’) – Matulevicius (Distefano, 71’). Antrenor: Cristi Pustai

Cartonaşe galbene: Ov. Petre (min. 10) / Unguruşan (29’)

După victoria de aseară, pandurii rămân pe locul 4, dar au egalat Astra în clasament. Petrolul are în continuare 2 puncte avans aşa că lupta rămâne echilibrată pentru locurile de Europa.

Repriză alertă

Cu doar două schimbări în echipa care pierdea joi la Florenţa, Mamele în locul suspendatului Erico şi Buleică în locul lui Ciucur, pandurii căutau o nouă victorie în Liga 1 pe Bega. Startul nu a fost conform cu pretenţiile. Şutul ratat al lui Trandu a ajuns la norocosul golgeter al celor de la Poli, Szekely iar acesta l-a executat simplu pe Stanca. Putea să fie 2-0, dar acelaşi Szekely a luftat la o centrare perfectă a lui Nanu. Pandurii au părut că resimt oboseala după meciul european dar au apăsat pedala de accelaraţie în finalul reprizei. Eric a irosit două ocazii mari de gol, printre care şi o bară, dar egalarea a venit chiar înainte de pauză de la Momcilovic. Sârbul a prins un şut puternic de la 30 de metri şi l-a păcălit pe Nuno Claro. 1-1 la pauză, un scor cam mincinos pentru că pandurii au dominat prima repriză.

Furaţi de un gol valabil !

O fază incredibilă s-a petrecut în minutul 32. De fapt a fost vorba de o gafă incredibilă a unui tuşier cu nume de ungur get beget, Lazslo Bucsi Imre. Acest arbitru asistent a anulat pe motiv de ofsaid un gol marcat de Alex dos Santos. Ce s-a întâmplat mai exact? Eric a executat un corner, mingea a ajuns la Momcilovic, acesta a încercat să şuteze iar mingea a fost trimisă cu capul în poartă de Alex dos Santos. Golul nu a fost însă validat pentru că domnul tuşier Bucsi s-a trezit să ridice fanionul pentru ofsaid. Reluările TV au arătat însă că dos Santos era într-o poziţie perfect valabilă, fiind scos clar din ofsaid de Ovidiu Petre. Matulevicius era în ofsaid dar nu a intervenit în fază, aşa că decizia lui Lazslo a fost una total aiurea. O astfel de eroare majoră împotriva pandurilor aminteşte de cea a tuşierului Velicu dintr-un meci cu Rapid din urmă cu 3 ani. Atunci, Stromajer şi Vranjkovic au marcat două goluri valabile, ambele anulate eronat de Velicu. Ca o coincidenţă, Velicu a fost celălalt tuşier de la meciul de aseară de la Timişoara!

Ce final nebun, ce victorie!

Pandurii au început în control şi repriza a doua. Dominarea trupei lui Pustai putea să se arate şi pe tabelă, dar Buleică a ratat incredbil din numai 10 metri. Cu toată poarta în faţă, mijlocaşul care marca pe bandă rulantă la U Cluj, nu a ştiut s-o facă şi pentru Pandurii. Tot milimetric pe lângă poarta lui Nuno Claro a trecut şi trasorul lui Ciucur din afara careului. Pandurii se apropiau de gol însă mingea refuza să intre în poartă. Tot Ciucur a fost aproape de 1-2 dar mingea a trecut iar la „mustaţă” pe lângă bara tot mai norocosului Nuno Claro. În plină dominare pandură, bănăţenii au dat lovitura. Belu a pornit o cursă pe cont propriu, Breeveld i-a simţit doar „praful” în spate, Mamele a uitat să iasă la ofsaid cu restul colegilor din apărare iar Bărbuţ a prins şutul vieţii pentru a-l bate pe Stanca. Un 2-1 absolut nemeritat şi care nu a rezistat mult. Unguruşan a pătruns în careu şi a pasat perfect la Eric care nu a mai iertat cu dreptul. Iar apoi a fost...Distefano. Argentinianul a prins un şut uluitor de la 30 de metri, iar mingea s-a dus parcă teleghidată în poarta lui Nuno Claro. Un supergol ce aminteşte de execuţiile lui Gică Hagi din zilele de glorie. Cu siguranţă un candidat la cele mai frumoase goluri ale acestei ediţii de campionat. Şi un gol ce a fost suficient să le aducă pandurilor 3 puncte de aur dintr-un alt meci cu o nou promovată.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: