Tender, în fața magistraților gorjeni. Vrea anularea pedepsei după ce a făcut deja închisoare!

Afaceristul Ovidiu Tender, condamnat la 12 ani de închisoare în dosarul Carom, luptă acum în instanță pentru anularea pedepsei pe care, de altfel, a și ispășit-o. Omul de afaceri a contestat executarea în baza deciziei Curții Constituționale, fiind vorba despre dezincriminarea abuzului în serviciu. În prezent, dosarul se judecă la Tribunalul Gorj. Tender a fost și el prezent miercuri la instanța de la Târgu Jiu.

Ovidiu Tender speră ca instanța de judecată să-i dea dreptate și să anuleze pedeapsa efectuată. Decizia ca dosarul să se judece la Gorj a fost tocmai pentru că ultimii ani de detenție ai afaceristului au fost în Penitenciarul din Târgu Jiu. De asemenea, afaceristul spune că nu vrea să acționeze statul român în judecată.

”Este o contestație la executare pe care am inițiat-o în urmă cu un an. Cer să se constate că decizia Curții Constituționale privitoare la abuzul în serviciu, contestând executarea mea. Nu îl voi acționa. Nu este vorba despre o revizuire, ci despre o lege penală nefavorabilă care a intervenit pe parcurs și care afectează doar urmările deciziei și nu decizia”, ne-a spus Tender.

Ovidiu Tender a povestit și despre perioada în care a fost încarcerat, numid-o ca fiind una cruntă: ”Nu este o situație normală, nu este ceva cu care poți să spui că te-ai obișnuit. Ține de tăria psihică a fiecăruia. Cred că am trecut această perioadă fără a avea urmări, cel puțin psihice. Au fost câteva afecțiune medicale, dar din punct de vedere psihic sunt intact”, a mai spus omul de afaceri.

Mihaela Greblă, avocatul afaceristului, a spus ce poate însemna o decizia favorabilă pentru Tender: ”Înseamnă că a fost condamnat pentru mai multe infracțiuni. Una dintre acestea a fost cea a abuzului în serviciu. Contestația noastră vizează și infracțiunea de constituire de grup infracțional. Din pedeapsa totală care a fost aplicată se deduce pedeapsa care a fost pentru abuzul în serviciu”, a spus avocata.

Ovidiu Tender a fost eliberat condiționat din închisoare în urmă cu un an. Magistrații au decis miercuri să acorde un nou termen, fiind vorba despre o amânare. Următoarea dată este 30 septembrie, atunci când Tender se va prezenta din noul al Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 1,136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: