Judecătorii îi dau înapoi scaunul de viceprimar

Victorie pentru viceprimarul demis de la Bustuchin. Gheorghe Stoenescu și-a recâștigat funcția în instanță, dar și salariile pierdute.

Judecătorii Tribunalului Gorj au anulat hotărârea prin care viceprimarul Stoenescu a fost revocat din funcție.

„Admite acțiunea. Anulează hotărârea Consiliului Local Bustuchin nr. 54/27.11.2019. Obligă pârâtul la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu indemnizaţiile indexate, majorate şi recalculate şi cu celelalte drepturi de care este îndreptăţit să beneficieze între data eliberării din funcţie şi data reintegrării efective în funcţia de viceprimar, sumă actualizată cu rata inflaţiei până la data plăţii efective şi dobânda legală calculată de la data scadenţei debitului şi până la data plăţii efective. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 1.550 lei reprezentând cheltuieli de judecată”, este decizia de vineri, 10 iulie, a Tribunalului Gorj.

Sentința nu este definitivă. Primăria Bustuchin poate face recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Primarul Ion Ciocea a reușit abia a treia oară, cu ajutorul consilierilor PSD, să-l demită pe Stoenescu, omul care i-a stat alături în toate campaniile electorale. „De ce să-i dau 9.000 de lei pe lună, în loc să meargă la școală, acolo unde are catedra?”, spunea Ciocea, invocând lipsa banilor, și asta după ce l-a lăsat pe viceprimar fără atribuții.

Războiul este însă unul politic. După ce PSD s-a lepădat de Ciocea, Stoenescu a fost pus șef la filiala din Bustuchin și anunțat drept candidatul partidului la alegerile din toamnă.
Stoenescu a fost revocat din funcție în ședința Consiliului Local Bustuchin din 27 noiembrie 2019. După ce i-au făcut jocurile lui Ciocea, șapte consilieri locali PSD au fost excluși din partid.

Vizualizări: 2,830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: