Și-a incendiat casa pentru a se omorî cu fete cu tot!

Puțin de tot a lipsit ieri ca dorința unui bărbat din Dănești de a-și încheia socotelile cu viața să nu devină o tragedie de care să se vorbească până la nivel de capitală, după ce individul cu pricina a dat foc locuinței socrilor săi, intenționând să se omoare împreună cu fetele sale minore. Cele mici au scăpat însă tefere pentru că nu au ascultat de îndemnul părintelui lor, țipetele lor ducând și la salvarea acestuia.

Incidentul de ieri a avut loc în satul Barza, într-un loc retras, casa lui Ion Amza fiind situată undeva la marginea localității, dar și la doi pași de pădurea din zonă. Supărat că el nu are de lucru, dar mai ales că soția a plecat în străinătate fără acceptul lui pentru a-și găsi o slujbă, acesta a luat ieri câteva înghițituri dintr-o sticlă de tărie, după care a decis să își încheie socotelile cu viața. S-a folosit de gazul din două butelii pentru a „rezolva” problema cât mai repede, și-a chemat fetele lângă el, dar acestea l-au refuzat, scăpând tefere din toată nebunia respectivă.

Soția sa este nepoată a primăriței din Berlești, Maria Dumitrașcu ajungând la Barza cât de repede a putut, după ce a aflat ce s-a întâmplat acolo, ea fiind convinsă că lipsa locurilor de muncă generează astfel de situații. „Nu sunt locuri de muncă, e un adevăr, și, atunci, ei se gândesc la ce poate fi mai rău pentru ei. El acum a deschis buteliile, a dat foc în casă, ca să o distrugă, și a chemat și fetele să intre cu el acolo. Cea mare, care are 13 ani, și-a dat însă seama că e un pericol și nu a intrat după el în casă. Din contră, a strigat după ajutor”, a povestit primărița, șocată și ea de cele întâmplate.

Salvat de polițiști

După ce fetele au început să strige la vecinii aflați la distanță destul de mare, cerând ajutor, oamenii au anunțat Poliția, agenții de la Dănești fiind primii care au ajuns la locul faptei, ei încercând să acorde primul ajutor până la sosirea ambulanței. Nu și-au dat seama nicio clipă că se află în pericol, pompierii descoperind în casa aflată în flăcări două butelii de aragaz care puteau oricând să sară în aer. „La sosirea echipajelor de intervenție am găsit focul manifestându-se la nivelul acoperișului. În imobil nu era nicio persoană, un bărbat care fusese salvat de polițiști fiind în curte, dumnealor fiind cei care ne-au anunțat și pe noi de declanșarea incendiului. Am găsit, în schimb, două butelii de aragaz pe care le-am scos afară cât am putut de repede”, a menționat sergentul Stanciu Stanciu, din partea ISU Gorj.

O ambulanță l-a preluat pe Amza și l-a transportat la UPU Târgu Jiu, de aici acesta fiind transferat spre București, la o clinică de arși, unde medicii pot face mai multe pentru salvarea lui. Bărbatul avea arsuri de gradele 2 și 3 pe aproape o treime din corp, cei care l-au cunoscut spunând că pe la mijlocul lunii a mai avut o tentativă de suicid, tot în ideea de a-și convinge soția să nu plece la muncă în străinătate. Șansele sale de a scăpa cu viață sunt destul de mari, după ce își va reveni el urmând să fie luat la întrebări nu doar de rude, ci și de către polițiștii care au deschis pe numele său un dosar penal. Bărbatul este cercetat și acuzat de distrugere prin incendiere, riscând inclusiv pușcăria dacă va fi găsit vinovat.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: