Şi-a îngropat fătul pe un deal din sat

Locuitorii din două comune din Gorj au rămas înmărmuriţi când au aflat ce au făcut două dintre consătenele lor. Anchetă este în desfăşurare la Padeş, unde o femeie şi-a provocat un avort, fiind însărcinată în şase luni şi a îngropat fătul pe un deal. La Bărbăteşti, o femeie şi-a îngropat copilul în spatele casei.

Anchetă penală la Padeş, în satul Văieni, acolo unde o femeie de 34 de ani a solicitat o ambulanţă pentru a fi transportată de urgenţă la spital întrucât i s-a făcut rău. Femeia „pierduse” o sarcină de aproape 6 luni, pe care nu şi-o dorea, fătul fiind descoperit de poliţişti îngropat pe un deal, undeva la vreo 200 de metri de locuinţă. Mama a ajuns mai întâi la spitalul din Motru, după care a fost transferată la Târgu Jiu, medicii comunicând ieri că starea de sănătate a acesteia este mai bună.

Prin sat nimeni nu ştia de faptul că ea ar fi rămas gravidă, oamenii cunoscând că are două fete „numai bune de măritat”, deci nici vorbă ca femeia să se mai aştepte să devină iarăşi mamă. „Nici nu ar fi avut cu ce să-l mai crească pentru că el nu lucrează, iar ea câştigă puţin”, a spus una dintre vecine. Femeia a fost o perioadă angajată la un magazin, dar în ultimele săptămâni lucra la un depozit de lemne, sătenii fiind convinşi că, astfel, ea încerca să îşi provoace un avort, ştiut fiind faptul că o femeie gravidă riscă să piardă sarcina dacă face eforturi fizice mari. Medicii spun că după ce se va face bine, mama va fi consiliată de specialişti pentru a preveni pe viitor eventuale sarcini nedorite.

Acelaşi scenariu, altă „mamă“

Acelaşi scenariu, personaje diferite! Tot despre o pruncucidere discutam, insa, de aceasta data in localitatea Barbateşti. Un bărbat a găsit un fetus îngropat în gradina din spatele casei. Acesta a anuntat imediat politia acuzându-şi soţia de avort ilegal. Politistii au demarat o ancheta in acest caz pentru a stabili cu exactitate ce s-a intamplat. Vecinii stiu ca intre soti existau probleme si cred ca din acest motiv femeia a recurs la acest gest.

Cei doi soţi se confruntau în ultima perioada cu probleme în căsnicie, pentru că bărbatul îşi acuza soţia de infidelitate. Aceasta a rămas însărcinată şi a spus că ar avea probleme de sănătate şi din acest motiv ar fi vrut să întrerupă sarcina. Femeia a recurs la avort, a pus fetusul într-o pungă şi l-a îngropat în curtea din spatele casei, unde l-a găsit soţul care a anunţat imediat poliţia. Femeia a dat explicaţii numai în faţa anchetatorilor cărora le-a spus că avea probleme cu sarcina.

Gelu IONESCU

Denisa SUTA

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: